Γράφει ο Σπύρος Πλουμίδης

Ο υδράργυρος αρχίζει και ανεβαίνει επικίνδυνα και τι καλύτερο από μια βουτιά στη θάλασσα. Επειδή όμως χρόνος και χρήμα είναι πλέον… είδος προς εξαφάνιση, σας παρουσιάζουμε δέκα παραλίες πολύ κοντά στην Αθήνα στις οποίες δεν θα αναγκαστείτε να πληρώσετε είσοδο…

1.edem

1.Εδέμ Παλαιού Φαληρου

Όμορφη αμμουδιά πολύ κοντά στην πόλη χωρίς να αναγκαστεί κάποιος να πληρώσει είσοδο και ξαπλώστρες.

2 agios kosmas

2.Άγιος Κοσμάς

Οργανωμένη παραλία όμως σχεδόν όλες οι υπηρεσίες είναι δωρεάν χάρη στις προσπάθειες των τριγύρω Δήμων. Το πάρκινγκ είναι σχετικά εύκολο και η παραλία πανέμορφη.

3.glyfada

3. Γλυφάδα

Η κεντρική παραλία της Γλυφάδας που έχει άμμο και όχι πέτρες, είναι ιδανική για ένα γρήγορο μπάνιο.

4.kabouri

4.Καβουρι

Το μεγάλο και μικρό Καβούρι είναι μια πανέμορφη παραλία, αν και ρηχή. Κάνεις μπάνιο με θέα τα νότια προάστια.

5.lithari

5.Μάυρο Λιθάρι

Βρίσκεται στη Σαρωνίδα στο 46ο χιλιόμετρο της λεωφόρου Σουνίου. Έχει οργανωμένες υποδομές για όποιον θέλει ομπρέλα και ξαπλώστρα, αλλά και πολύ χώρο για ελεύθερα.

6.thymari

6.Θυμάρι

Στο 54ο χιλιόμετρο της λεωφόρου Σουνίου αν δεν χάσεις την όχι και τόσο ορατή είσοδό της, τότε θα βρεθείς μπροστά σε μια εξαιρετική παραλία.

7.erotospilia

7.Ερωτοσπηλιά Πόρτο Ράφτη

Ελεύθερη παραλία που όμως μαζεύει πάρα πολύ κόσμο ακόμη και τις καθημερινές. Αν είστε τυχεροί θα απολαύσετε ένα υπέροχο μπάνιο.

8.xamolia

8.Χαμόλια Βραυρώνας

Εξαιρετική παραλία και όχι τόσο γνωστή στον πολύ κόσμο. Μακριά από κίνηση και φασαρία, ιδανική για ένα μπάνιο χωρίς ταλαιπωρία.

9.kokkino

9.Κόκκινο Λιμανάκι Ραφήνας

Σταθερή αξία για όσους δεν επιλέγουν τις οργανωμένες πλαζ της περιοχής.

10. agiosnikolaos

10.Αγιος Νικόλαος Λούτσας

Η παραλία βρίσκεται στα σύνορα Λούτσας-Ραφήνας και είναι πολύ ήσυχη και ιδανική για μια βουτιά χωρίς το άγχος της κίνησης και του κόσμου.