Στην Τεχνόπολη του Δήμου Αθηναίων θα χτυπήσει ξανά η καρδιά της νέας jazz σκηνής.

Πέντε μουσικά σχολεία, της Αθήνας, του Αλίμου, του Ιλίου, της Παλλήνης και του Πειραιά, ενώνουν πάλι τις δυνάμεις τους και παρουσιάζουν την δουλειά και το όραμα των μαθητών τους για το επόμενο βήμα της Jazz.

Το κοινό θα έχει την ευκαιρία να ακούσει τόσο κλασικές συνθέσεις όσο και νεότερες δημιουργίες, όπως τις επεξεργάστηκαν μέσα από την μελέτη τους οι μαθητές των Μουσικών Σχολείων της Αττικής, με την αρωγή των δασκάλων τους  και επαγγελματιών μουσικών του χώρου.

Το πρώτο Jazz Festival υλοποιήθηκε πέρσι, με πρωτοβουλία του Μουσικού Σχολείου Αλίμου κι άφησε τις καλύτερες εντυπώσεις. Η συνέχιση του δείχνει πως οι μελλοντικοί καλλιτέχνες μας επιθυμούν να γνωριστούν, να αλληλεπιδράσουν και παράλληλα να παρουσιάσουν τα έργα τους, κάτι ιδιαίτερα σημαντικό τόσο για τους ίδιους, όσο και για εκείνους που θα δώσουν το παρόν σε αυτήν την διοργάνωση. Πέρα από έργα γνωστών καλλιτεχνών (όπως οι Kurt Weil, Irving Berlin, Charlie Parker, Van Morrison και πολλών άλλων) το κοινό θα έχει την ευκαιρία να γνωρίσει νέες ενορχηστρώσεις, να ακούσει ολιγομελείς ορχήστρες αλλά και μια των 70 ατόμων, αυτοσχεδιασμούς, ενώ την τελευταία ημέρα του festival, όλοι οι μαθητές μαζί με τους καθηγητές τους θα ανέβουν στη σκηνή για ένα εξαιρετικά ενδιαφέρον jam session.

Το 2ο Jazz Festival ξεκινά το Σάββατο στις 24 και ολοκληρώνεται την Κυριακή, 25 Φεβρουαρίου στο Αεριοφυλάκιο 1 – Αμφιθέατρο ‘Μιλτιάδη Έβερτ’ στην Τεχνόπολη.

 

Πληροφορίες:

2ο Jazz Festival Μουσικών Σχολείων Αττικής

24 – 25 Φεβρουαρίου 2024

Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων

Αεριοφυλάκιο 1 – Αμφιθέατρο ‘Μιλτιάδη Έβερτ’

Έναρξη: 18:00