Η έκθεση – αφιέρωμα στον Φεντερίκο Γκαρθία Λόρκα συνεχίζεται, έχοντας κερδίσει τις εντυπώσεις του κοινού με τα – ομολογουμένως – εξαιρετικά έργα Ελλήνων καλλιτεχνών, που θέλησαν να αποτίσουν φόρο τιμής στο μεγάλο ποιητή και δραματουργό.

Στο πλαίσιο αυτό, παρουσιάστηκε την Παρασκευή που μας πέρασε ένα μουσικό – θεατρικό δρώμενο, από τη Σχολή Armani Musical and  Theatre Centre. Οι σπουδαστές της σχολής Διώνη Καλογεροπούλου, Νίκος Λιάμης και Joanna Ντουσόπουλος,  με τη σύμπραξη της ηθοποιού και σκηνοθέτιδας Μαρίας Κατσιώνη, της ηθοποιού Σύλβιας Ανουσάκη και της κινησιολόγου Γεωργίας Καραμέρου, χάρισαν στο κοινό της  Depot Art Gallery μια βραδιά γεμάτη από τα αισθαντικά τραγούδια του Λόρκα, ενώ παρουσίασαν μέρη από αγαπημένα θεατρικά του έργα.

Οι ερμηνείες όλων των συντελεστών ήταν εξαιρετικές, πιστές στο πνεύμα του ποιητή. Ο  συνδυασμός μουσικής, θεάτρου, ζωγραφικής και γλυπτικής, στέφθηκε με απόλυτη επιτυχία.

Η έκθεση ολοκληρώνεται την ερχόμενη Παρασκευή, 29 Ιουνίου με άλλη μια δράση. Ο καθηγητής Θεατρικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου, κος Στυλιανός Ροδαρέλης και η Νέα Ισπανική Σκηνή, παρουσιάζουν ανέκδοτα έργα του Λόρκα αλλά και αποσπάσματα από τις δημιουργίες σύγχρονων Ισπανών δραματουργών όπως οι Ρουμπέν Μπούρεν, Ντέμπορα Πολ, Λουίς ντε Χουλιάν και Χοσέ Μορένο Αρένας.

Αξίζει τον κόπο να κάνετε τη βόλτα σας και να απολαύσετε μια έκθεση που μπορεί μεν να τιτλοφορείται «80+1 Χρόνια Απουσίας / Lorca», αποδεικνύει όμως πως το έργο του, είναι πάντα επίκαιρο, άρα παρόν.

Περισσότερες πληροφορίες για την έκθεση εδώ