Η έμπνευση για την σειρά φωτογραφιών που παρουσιάζεται μέσα από την έκθεση με τον τίτλο ‘9 – Εννέα’ γεννήθηκε μέσα από τα προσωπικά βιώματα του Χρυσόστομου Γαλαθρή στο νησί της Σάμου. Γεννήθηκε και μεγάλωσε σε μια πόλη με παρόντα τα σημάδια ενός ακμαίου παρελθόντος όπου από παιδί παρατηρούσε τα δεκαδες αρχοντικά και τα βυρσοδεψεία να βρίσκονται σε παρακμή, αφημένα στην διάθεση του χρόνου, έτοιμα να κατερρέυσουν και να πάρουν μαζί τους τις ιστορίες του τόπου και των ανθρώπων που πέρασαν από αυτόν.

Στις φωτογραφίες αποτυπώνεται η αναβίωση σκηνών απο ενα παρελθόν με σαφείς αναφορές στη περίοδο της μεγάλης ακμής της πολής. Ανθρωποι απο το χθες εμφανίζονται ζωντανοί και άφθαρτοι μέσα σε χώρους φθοράς και εγκατάλειψης. Παρουσίες σχεδόν αθάνατες, περισσότερο μνήμες παρά σαρκα , που επανέρχονται σε πείσμα του χρόνου, της φθοράς και της παρακμής σε έναν άνισο αγώνα ενάντια στη λήθη.

Ο Χρυσόστομος Γαλαθρής γεννήθηκε στην Σάμο, ζεί και εργάζεται στην Αθήνα. Σπούδασε στην FOCUS ART SCHOOL OF ATHENS και πραγματοποίησε μεταπτυχιακές σπουδές στο πανεπιστήμιο VEVEY SCHOOL OF PHOTOGRAPHY στην Ελβετία. Έχει στο ενεργητικό του πέντε ατομικές εκθέσεις. Επίσης έχει λάβει μέρος σε αρκετές ομαδικές εκθέσεις και έχει βραβευτεί με έξι βραβεία φωτογραφίας στην Ελλάδα, στο Λονδίνο και στις ΗΠΑ. Για την δουλειά του έχουν γράψει αρκετά ΜΜΕ της Ελλάδας όπως η ATHENS VOICE, το περιοδικό Φωτογράφος ενώ αφιέρωμα στο έργο του παρουσίασε το Κ της ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗΣ καθώς και η εφημερίδα EGE TELEGRAPH στην Σμύρνη της Τουρκίας. Tο πρώτο του φωτογραφικό λεύκωμα με τον τίτλο ‘Σάμος μνήμες μιας πατρίδας’ έχει κυκλοφορήσει από τις εκδόσεις Μίλητος.

Ο χώρος σύγχρονης τέχνης FokiaNou Art Space είναι ένας δραστήριος καλλιτεχνικός πυρήνας που ενθαρρύνει τη συνεργασία Ελλήνων και ξένων καλλιτεχνών, συνεισφέροντας στην εγχώρια καλλιτεχνική κοινότητα. Ένα διαμέρισμα σε μια παλιά πολυκατοικία του κέντρου της Αθήνας έχει μετατραπει σε ένα ανοιχτό χώρο έκφρασης και δημιουργίας που φιλοξενεί ανάμεσα σε άλλα, εκθέσεις, εργαστήρια και διαλέξεις υπό την διεύθυνση και την επιμέλεια δυο εικαστικών, της Mary Cox και του Παναγιώτη Βούλγαρη.

Διάρκεια: 4 – 28 Οκτωβρίου 2017 / Ώρες: Πέμπτη έως Σάββατο, 17:00 – 20:00 Διεύθυνση: Φωκιανού 24, 7ος όροφος, Παγκράτι, Αθήνα. Μετρό: Ευαγγελισμός