elpida

Φυλλάδιο με τίτλο «Αλλάζουμε σελίδα» κυκλοφόρησε ο ΣΥΡΙΖΑ. Προβάλλει το μέχρι τώρα έργο της κυβέρνησης, τις αυξήσεις σε μισθούς, την ανάπτυξη που ήρθε και δεν την καταλάβαμε, τους λογικούς φόρους… Αν το πιστέψεις, είμαστε στην καλύτερη φάση που μπορεί να υπάρξει. Θα το πιστεύαμε, αν ζούσαμε στη Σουηδία. Εδώ, κάτι δεν κολλάει….

Να ξεσκιστούν στη δουλειά οι υπουργοί θέλει ο πρωθυπουργός, για να δείξει πως γίνεται κυβερνητικό έργο. Το βλέπουμε το έργο Αλέξη, σε επανάληψη κιόλας. Όσο δουλεύετε (και οι 300), τόσο χειροτερεύουν τα πράγματα. Άστο, ξεκουραστείτε λίγο.

Με διακυμάνσεις του τύπου «σχεδόν καλός», «καλός», «πολύ καλός» και «άριστος» θα βαθμολογούνται οι μαθητές πλέον. Μειώνονται κατά μια ώρα τα αρχαία ελληνικά, ενώ οι καθηγητές θα έχουν διευρυμένες αρμοδιότητες, ας πούμε ένας Πληροφορικάριος θα διδάσκει Φυσική. Μειώνονται οι ώρες διδασκαλίας στα Γυμνάσια κατά τρεις ώρες την εβδομάδα, και διαχωρίζονται τα μαθήματα σε πρωτεύοντα και μη πρωτεύοντα, σαν τα θηλαστικά.

Πολιτικό ειδύλλιο αναπτύσσεται μεταξύ Φώφης – Σταύρου, σε μια προσπάθεια να κρατηθούν και οι δυο εντός Βουλής, άσχετα αν έχουν γίνει πια και οι δυο, γραφικοί χαρακτήρες. Άλλωστε, η γραφικότητα περνάει στην Ελλάδα, η είσοδος του Βασίλη Λεβέντη στο Κοινοβούλιο το αποδεικνύει περίτρανα. Επιτροπή Διαλόγου για τις Προοδευτικές Μεταρρυθμίσεις ονομάστηκε η εκδήλωση όπου παρευρέθηκαν για το πρώτο φλερτ. Από βαρύγδουπους τίτλους πάμε καλά, στα πρόσωπα χωλαίνουμε. Λίγο. «Χρειάζονται νέα πρόσωπα» είπε ο Σταύρος. Πάρε μαζί σου τη Φώφη, φεύγοντας.

Ένας άνθρωπος πυροβολήθηκε στα Εξάρχεια, μέρα μεσημέρι. Την ίδια ώρα που ναρκωτικά αλλάζουν χέρια και γίνεται χρήση αβέρτα κουβέρτα, γυναίκες εκπορνεύονται και η επαιτεία βολτάρει χέρι χέρι με τους άστεγους του κέντρου. Just an ordinary day…

Τσουκνίδα