empty

E-mail θα στείλει η Γενική Γραμματεία Εσόδων σε όσους οφείλουν από 150.000 ευρώ και πάνω, στο Δημόσιο. Αν οι μπαταχτσήδες δεν πάνε να κάνουν ρύθμιση ή πληρωμή, η Γραμματεία θα βγάλει όλα τους τα στοιχεία στο Διαδίκτυο και θα τους κάνει ρόμπα, έτσι όπως απαιτεί το Μνημόνιο (μεγάλη η χάρη του). Εντάξει, καλή είναι η διαπόμπευση, αλλά θα ήταν πιο χρήσιμο για το Δημόσιο να πάρει τα λεφτά του. Εκείνο που δεν καταλαβαίνω είναι πως οι μικροοφειλέτες μένουν χωρίς ενημερότητες, άρα χωρίς δυνατότητα να κάνουν τη δουλειά τους, και τα μεγάλα ψάρια δραστηριοποιούνται ανενόχλητα. Μυστήριο…

Από την άλλη, νέα ρύθμιση χρεών προβλέπεται για τις υγιείς επιχειρήσεις, προκειμένου να συνεχίσουν να είναι υγιείς, αλλά να ξεχρεώσουν κιόλας. Οι δόσεις τους θα αναπροσαρμόζονται ανάλογα με το χρέος και τα οικονομικά μεγέθη. Να σε κάψω Γιάννη, να σ’ αλείψω λάδι. Νέο μπέρδεμα μυρίζομαι.

«Γραφικό», χαρακτηρίζουν οι κυβερνητικοί το κίνημα «Παραιτηθείτε», το οποίο οργιάζει στα social media. «Σχέδιο Β της ΝΔ» το χαρακτηρίζει ο Νίκος Φίλης, «αντισυνταγματική δήλωση» θεωρεί τη δήλωση του Φίλη ο Κουμουτσάκος και οι αλληλοκατηγορίες συνεχίζονται με αμείωτη ένταση, κάπως όπως γινόταν και με τους «Αγανακτισμένους». Σκέφτομαι πως αν όλη αυτή η ενέργεια διοχετευόταν για το συμφέρον της χώρας, θα βρισκόμασταν σε άλλο επίπεδο. Αντ’ αυτού, είμαστε κάτω από το δάπεδο..

Στην ίδια κατηγορία, αυτή του λαδιού, κινείται και η πρόθεση της κυβέρνησης για την παροχή του Κοινωνικού Εισοδήματος Αλληλεγγύης. Σύμφωνα με την αναπληρώτρια υπουργό Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Θεανώ Φωτίου, τα λεφτά θα μοιραστούν σε τριάντα δήμους και οι αιτήσεις θα ξεκινήσουν προς το τέλος Ιουλίου. Δωρεάν φάρμακα και νερό, πιθανή επιδότηση ενοικίου, σχολικά γεύματα και προσπάθεια εύρεσης απασχόλησης για το 10% των δικαιούχων, είναι οι παροχές. Παρηγοριά στον άρρωστο.

Τσουκνίδα