miza

Τρεις «λαδωμένους» εφοριακούς αποκάλυψε η αμερικανική υπηρεσία πάταξης της διαφθοράς. Ειδοποίησε το ΣΔΟΕ και το ΣΔΟΕ παρέπεμψε την καταγγελία για έλεγχο. Οι τρεις εφοριακοί, ως άλλοι Σωματοφύλακες (με το αζημίωτο) προέβησαν σε τσιριτσάντζουλες προκειμένου να απαλλαγεί αμερικάνικη καπνοεταιρεία από διάφορους φόρους. Αυτό έγινε το 2013 και χτες, ο εισαγγελέας Διαφθοράς Θεσσαλονίκης παρήγγειλε όχι ένα βαρύ με ολίγη, αλλά άσκηση ποινικής δίωξης εναντίον των τριών, που αυτή τη στιγμή είναι συνταξιούχοι. Παρακαλώ την ελληνική δικαιοσύνη να μην κινείται τόσο γρήγορα. Ζαλίζομαι. Μια ερώτηση έχω: Μόνο τρεις; Εκπλήσσομαι.

Έβδομος Αντιπρόεδρος της Βουλής εκλέχθηκε ο Σπύρος Λυκούδης εκ Ποταμιού, με 186 ψήφους υπέρ, 25 λευκά και – πρωτοφανές – ούτε μια αρνητική. Δε θα σταθώ σε αυτό, αλλά στο γεγονός πως η Βουλή χρειάζεται εφτά Αντιπροέδρους. Εφτά. Μάλλον, καθώς το εφτά θεωρείται μαγικός αριθμός, η Βουλή ετοιμάζεται για επικλήσεις στα πνεύματα. Γιατί όχι; Πιθανότερο το βρίσκω να σωθούμε με μάγια, παρά με πολιτικές πράξεις. Μάγισσες, φέρτε βότανα.

Να ενημερωθεί από την κυβέρνηση σχετικά με τα λουκέτα στην αγορά,  ενώ ταυτόχρονα, να ληφθούν μέτρα για να σταματήσει αυτό το χάλι, ζητά η Δημοκρατική Συμπαράταξη. Τι θέλετε να μάθετε για τα λουκέτα παιδιά, να σας πω εγώ. Φόροι, φόροι και λίγοι φόροι ακόμη, ταυτόχρονα με τη φτώχεια του κόσμου είναι οι λόγοι που κλείνουν μαγαζιά και επιχειρήσεις. Όσο για τα μέτρα, αφήστε το, βλέπουμε τι ψηφίζετε, αρκεί.

Συνεχίζονται οι ενδοκυβερνητικές γκρίνιες για το κομμένο ΕΚΑΣ των συνταξιούχων. Όπου βρεθούν κι όπου σταθούν οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ ζητούν την επαναφορά του, ή κάτι αντίστοιχο τέλος πάντων. Πρόκειται για τους ίδιους που ψήφισαν την περικοπή. Εκτός αν επρόκειτο για κλώνους…

Τσουκνίδα