Ο Νίκος Παπάζογλου γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη το 1948. Από έφηβος συμμετέχει ως τραγουδιστής σε ροκ συγκροτήματα της εποχής.Στις αρχές της δεκαετίας του ’70 ιδρύει το Αγροτικόν ένα από τα πρώτα στούντιο ηχοληψίας στην πόλη του, μέσα στο οποίο λίγα χρόνια μετά θα συνεργαστεί με τον Νίκο Ξυδάκη, τον Μανώλη Ρασούλη και τον Διονύση Σαββόπουλο για τη δημιουργία του δίσκου Εκδίκηση της Γυφτιάς. Παπάζογλου, Ξυδάκης και Ρασούλης συναντιούνται ξανά το 1979 στην Αθήνα για Τα Δήθεν.

Το Αγροτικόν ωστόσο αποτέλεσε το επίκεντρο σε όλη τη μετέπειτα μουσική του πορεία: Μπορούσε πια να συνθέσει, να στήσει την ορχήστρα του, να τραγουδήσει και να ηχογραφήσει, με το δικό του τρόπο, μπλέκοντας την ηλεκτρική κιθάρα με το μπαγλαμά και το μπουζούκι. Παράλληλα αυτός ο χώρος θα αποτελούσε και το πρώτο βήμα μιας νέας γενιάς καλλιτεχνών και συγκροτημάτων, όπως ο Σωκράτης Μάλαμας, οι Χειμερινοί Κολυμβητές, οι Τρύπες, ο Θανάσης Παπακωνσταντίνου, ο Ορφέας Περίδης κ.ά.
Από το 1984 έως το 1990 περνάει την πιο παραγωγική του περίοδο με τους δίσκους Χαράτσι, Μέσω Νεφών, Σύνεργα και παράλληλα με αμέτρητες συναυλίες. Από τότε και μέχρι τον πρόωρο θάνατό του τον Μάρτη του 2011, θα ακολουθούσαν τέσσερις ακόμη δισκογραφικές δουλειές.
Σήμα κατατεθέν του το τζιν πουκάμισο και το κόκκινο φουλάρι.

Υπήρξε εξαιρετικός ηχολήπτης και μάστορας τεχνικών γνώσεων και αγαπούσε τη θάλασσα.
Εφτά νέοι μουσικοί συναντιούνται και -με κοινή αφετηρία το έργο του Νίκου Παπάζογλου- κάνουν μια αναδρομή στα τραγούδια που ερμήνευσε.

Ζαχαρίας Γερασκλής: μπουζούκι
Γιώργος Δορλής: μπαγλαμάς
Εύη Κανέλλου: κρουστά
Οδυσσέας Κωνσταντόπουλος: πλήκτρα
Φώτης Παπαντωνίου: βιολί, ηλεκτρική κιθάρα
Κώστας Σαλλής: κιθάρα
Γιάννης Σιφναίος: μπάσο, ηλεκτρική κιθάρα

Τιμή εισιτηρίου 5 €

Άλικο
Αγίου Δημητρίου 16
Ψυρρή