Επιστήμονες από το Πανεπιστήμιο William Paterson, ύστερα από ενδελεχείς έρευνες ανακοίνωσαν ποιές τροφές θεωρούνται superfood με βάση το το ασβέστιο, τις φυτικές ίνες, το φυλλικό οξύ, το σίδηρο, τη νιασίνη, το κάλιο, τις πρωτεΐνες, τη ριβοφλαβίνη, τη θειαμίνη, τον ψευδάργυρο και τις βιταμίνες A, B6, B12, C, D, E και K.

Έτσι βαθμολόγησαν τα φρούτα και τα λαχανικά από 0 έως 100 και σούπερ τροφές θεωρήθηκαν όσες ξεπέρασαν στη βαθμολογία το 10 στα 100.

Δείτε τη λίστα των σούπερ τροφίμων με τη βαθμολογία τους

Νεροκάρδαμο: 100

Κινέζικο λάχανο: 91,99

Σέσκουλα: 89,27

Φύλλα παντζαριού: 87,08

Σπανάκι: 86,43

Ραδίκια: 73,36

Φυλλώδες μαρούλι: 70,73

Μαϊντανός: 65,59

Μαρούλι: 63,48

Λαχανίδες: 62,49

Φύλλα ρέβας: 62,12

Βρούβες: 61,39

Αντίδια: 60,44

Αγριόπρασο: 54,80

Κατσαρό λάχανο: 49,07

Πικραλίδα: 46,34

Κόκκινη πιπεριά: 41,26

Ρόκα: 37,65

Μπρόκολο: 34,89

Κίτρινη κολοκύθα: 33,82

Λαχανάκια Βρυξελλών: 32,23

Πράσινα κρεμμυδάκια: 27,35

Κραμβολάχανο: 25,92

Κουνουπίδι: 25,13

Λάχανο: 24,51

Καρότο: 22,60

Ντομάτα: 20,37

Λεμόνι: 18,72

Μαρούλι iceberg: 18,28

Φράουλες: 17,59

Ραπανάκι: 16.91

Κολοκύθες (όλες οι ποικιλίες, πλην κίτρινης): 13,89

Πορτοκάλι: 12,91

Λάιμ: 12,23

Γκρέιπφρουτ (ροζ και κόκκινο): 11,64

Γουλί (ρουταμπάγκα): 11,58

Ρέβα: 11,43

Βατόμουρο: 11,39

Πράσο: 10,69

Γλυκοπατάτα: 10,51

Γκρέιπφρουτ λευκό: 10,47