Στο πλαίσιο του 1ου «Aigio Music Festival» που συνδιοργανώνουν η Δημοτική Κοινωφελής Επιχείρηση Αιγιαλείας (ΔΗ.Κ.ΕΠ.Α) και η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας θα πραγματοποιηθούν, την Τετάρτη 19 Ιουλίου και την Πέμπτη 20 Ιουλίου, δύο συναυλίες στο Αρχαίο Θέατρο Αίγειρας και στον Παλαιό Λιμένα Αιγίου (Φάρος) με ελεύθερη είσοδο και ώρα έναρξης στις 9μ.μ.

Συγκεκριμένα την Τετάρτη 19 Ιουλίου 2023 στο Αρχαίο Θέατρο Αίγειρας στις 9μ.μ. θα πραγματοποιηθεί συναυλία με έργα για κιθάρα και ακορντεόν. Τρεις εξαιρετικοί σολίστ, ο Χρήστος Ζερμπίνος, ο Ιάκωβος Κολανιάν και ο Δημήτρης Παπαγγελίδης, θα μας ταξιδέψουν στον κόσμο της μουσικής, με όχημα δύο όργανα όπως το ακορντεόν και η κλασική κιθάρα, ώστε να ανακαλύψουμε από τον κλασικούς ως τους σύγχρονους συνθέτες, το ρόλο αυτών των οργάνων ως σολιστικό δεξιοτενικό όργανο.

Mauro Giuliani: Kονσέρτο Op.30 για κιθάρα και ορχήστρα εγχόρδων (I. Allegro II. Siciliana III. Polonaise) κιθάρα, Ιάκωβος Κολανιάν

Αstor Piazzola: Διπλό Kονσέρτο για ακορντεόν, κιθάρα και ορχήστρα εγχόρδων

Χρήστος Ζερμπίνος- Δημήτρης Παπαγγελίδης

Stanley Myers: Cavatina (The Deer Hunter) για κιθάρα και ορχήστρα εγχόρδων κιθάρα, Δημήτρης Παπαγγελίδης

Δύο κιθάρες:  Ιάκωβος Κολανιάν-Δημήτρης Παπαγγελίδης

Antonio Vivaldi: Andante 2o μέρος (κονσέρτο για δύο μαντολίνα)

Enrique Granados: Spanish Dance no2 (Oriental)

Manuel de Falla: La vita breve

Ακορντεόν: Χρήστος Ζεμπίνος

Κιθάρα: Ιάκωβος Κολανιάν, Δημήτρης Παπαγγελίδης

Μουσική διεύθυνση: Ιωακείμ Μπαλτσαβιάς

Συνοδεύει σύνολο εγχόρδων

Την Πέμπτη 20 Ιουλίου στον Παλαιό Λιμένα Αιγίου (Φάρος) στις 9μ.μ. θα πραγματοποιηθεί συναυλία μουσικών συνόλων των μαθητών της ακαδημίας των σεμιναρίων του «Aigio Music Festival». Μικρά μουσικά σύνολα κλασικής μουσικής, τα οποία αποτελούνται από ταλαντούχους μαθητές που συμμετέχουν στα master class-σεμινάρια μουσικής του Διεθνούς Φεστιβάλ, θα μας χαρίσουν μια ξεχωριστή μουσική βραδιά.

ΜΕΤΑΦΟΡΑ ΣΤΟ ΧΩΡΟ ΤΟΥ ΑΡΧΑΙΟΥ ΘΕΑΤΡΟΥ ΑΙΓΕΙΡΑΣ ΜΕ ΛΕΩΦΟΡΕΙΟ

Για την εξυπηρέτηση του κοινού που επιθυμεί να μεταβεί στο Αρχαίο Θέατρο Αίγειρας για να παρακολουθήσει τις εκδηλώσεις, θα δρομολογηθεί λεωφορείο. Κόστος: 10 ευρώ με επιστροφή.

Αναχώρηση από Πάτρα:19:00

Αναχώρηση από Αίγιο:19:45

Πληροφορίες-κρατήσεις στο ταξιδιωτικό γραφείο «Mattheos Tours».

Ταξιαρχών 32, Αίγιο-τηλέφωνο: 2691021222.

Κων/πόλεως 85, Πάτρα-τηλέφωνο: 2610424424

 

Εκ μέρους της ΔΗΚΕΠΑ

Η Πρόεδρος

Μαρία Τσουκαλά