Της Άννας Παχή

Ο Αλέξανδρος Αγγελούσης, λίγο πριν την κυκλοφορία της νέας του δουλειάς, μιλά στο iart.gr για τη μουσική του πορεία, εκείνους που τον επηρέασαν και την αναζήτηση της ποιότητας σε αυτό που κάνουμε. Απολαύστε τον.

Ήθελες πάντα να ασχοληθείς με τη μουσική, ή ήταν κάτι που σου προέκυψε; Πως συνέβη; 

Είχα πάντοτε αυτό που λένε, το μικρόβιο για τη μουσική. Έγραφα στίχους από μικρός, τραγουδούσα αδιάκοπα από πιτσιρίκι. Ένιωθα ότι ήταν μια ανάγκη μου να εκφραστώ. Ήμουν αρκετά εσωστρεφής έφηβος, έκανα όμως την επανάστασή μου στα 18 ως φοιτητής πια, όπου άρχισα να συμμετέχω σε συναυλίες ωδείου και σύντομα σε μουσικές σκηνές και χώρους της περιοχής.

Πες μας λίγα λόγια για τη μέχρι τώρα πορεία σου. 

Είναι μια πορεία με πολλή δουλειά, πειραματισμούς, ομορφες δημιουργίες, αρκετά live actings, αλλά ταυτόχρονα με ρίσκο, εμπόδια, άγχος, στενοχώριες και προβληματισμούς. Αναπολώντας όλα αυτά όμως μέχρι το σήμερα, κρατώ στην καρδιά και το μυαλό μου τις χαρές και την αγάπη που έχω λάβει. Έτσι παίρνω δύναμη να συνεχίζω να κάνω πράξη αυτό που αγαπώ.

Ποιοι καλλιτέχνες σε έχουν επηρεάσει περισσότερο και γιατί; 

Είναι αμέτρητοι εκείνοι που αποτελούν υπόδειγμα για μένα. Έχω μελετήσει και επηρεαστεί αρκετά. Ο Γιάννης Πάριος, ο Γ. Πουλόπουλος , η Ελένη Βιτάλη είναι παραδείγματα μιας κλασικής και διαχρονικής επιρροής. Δε λείπουν όμως και αυτές από νεότερους ταλαντούχους καλλιτέχνες όπως τον Γιώργο Σαμπάνη, τον Μιχάλη Χατζιγιάννη, τον Αντώνη Ρέμο και πολλούς άλλους!

Τι θα ήθελες να αφήσεις στα μουσικά πράγματα; 

 Ένα ιδιαίτερο, ξεχωριστό και ερωτικό μουσικό στίγμα που θα έχει διάρκεια στο χρόνο. Μέσα από τα τραγούδια που γράφω αλλά και τον προσωπικό τρόπο που τα τραγουδώ!

Από όσα έχεις βιώσει μέχρι τώρα, τι νομίζεις πως θα έπρεπε να αλλάξει στο σημερινό μουσικό τοπίο; 

Θα έπρεπε πιστεύω να αναθεωρήσουμε, να ψάξουμε μέσα μας καλύτερα, να αναζητήσουμε την ποιότητα σ αυτο που δημιουργούμε και πράττουμε.

Θα σε ακούσουμε κάπου το καλοκαίρι; Ποια είναι τα επόμενα σχέδιά σου; 

Το καλοκαίρι οι εμφανίσεις θα είναι συγκεκριμένες καθώς μαζεύουμε δυνάμεις και δουλεύουμε πυρετωδώς για τον πρώτο ολοκληρωμένο δίσκο που θα κυκλοφορήσει, πρώτα ο Θεός,  από τη νέα σεζόν! Περιέχει τόσο τα τραγούδια που έχουν ήδη κυκλοφορήσει, όσο και νέο υλικό σε στίχους και μουσική των Άκη Μέλη, Γιώργου Μίγκα, Γιάννη Μίχου, Μάρκου Πετράκη, Άρτεμις Μουρέττου, Γιώργου Κοκκινέλη, Γιάννη Μάνογλου και δικών μου. Είμαι ενθουσιασμένος με αυτήν τη δουλειά και ανυπομονώ να δω την ανταπόκριση του κόσμου.

Άννα Παχή

Άννα Παχή

Παιδί της πόλης και Αιγόκερως. Ζει κι εργάζεται στην Αθήνα, γράφοντας για όσα της κάνουν εντύπωση, καλή ή κακή. Έχει εκδώσει τη νουβέλα «Το έπος των Gpeleαίων» και τον Οδηγό Επιβίωσης «Αντρών Εγχοιρίδιον». Της αρέσουν οι σοκολάτες και τα μιούζικαλ.

Δείτε επίσης