Πόσες φορές έχετε διαβάσει ένα βιβλίο που περιγράφει την ζοφερή πραγματικότητα όπου ζούμε;

Πόσες φορές έχετε νιώσει την ανάγκη αφού έχετε διαβάσει ένα βιβλίο, έπειτα να θέλετε να το μελετήσετε;

Ένα τέτοιο βιβλίο βρέθηκε στα χέρια μου. Ένα σοκαριστικό ανάγνωσμα που φέρει το όνομα «Αλυσίδα» του Adrian Mckindty από τις εκδόσεις ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΓΡΑΜΜΑΤΑ. Διαβάζοντάς το ένιωσα τόσο άσχημα για τις ενέργειες που κάνουμε αβίαστα κρατώντας μια μικρή συσκευή, νιώθοντας θεοί, μοιράζοντας τις πολύτιμες στιγμές μας λαμβάνοντας likes…

Έχουμε άραγε αναλογιστεί που μπορεί να οδηγήσει όλη αυτή η ασυδοσία;

Ας πάμε στο δια ταύτα.

Η Ρέιτσελ είναι μια γυναίκα χτυπημένη από τον καρκίνο. Μεγαλώνει μόνη της την κόρη της Κάιλι και η αγωνία της μεγάλη, καθώς το τέρας που την παιδεύει λιγοστεύει ολοένα τις ανάσες της.

Η εποχή που ζούμε προτάσσει την τεχνολογία και έχει γίνει πλέον το δεξί μας χέρι. Ποιος μπορεί άραγε χωρίς κινητό να ζήσει την σήμερον ημέρα;

Η Κάιλη  είναι ένα έφηβο κορίτσι που ζει στην εποχή της. Καταγράφει τα πάντα με το κινητό της κάνοντας καθημερινές αναρτήσεις στο Instagram και το Facebook για το που βρίσκεται, με ποιους είναι…

Αυτό θα την φέρει σε μια πολύ δύσκολη θέση, γιατί κάποια στιγμή θα την αρπάξουν από την στάση του λεωφορείου χάνοντας έτσι η μητέρα της κάθε επαφή μαζί της μέχρι… Μέχρι να της τηλεφωνήσουν πληροφορώντας την  ότι κρατούν την Κάιλη.

Χάνει την γη κάτω από τα πόδια της. Ήταν μια εξέλιξη που ποτέ δεν της είχε περάσει από το μυαλό. Ήξερε ανά πάσα στιγμή που βρισκόταν το παιδί της από το σήμα του κινητού της. Να, που όμως δεν ήταν η μόνη που μπορούσε να παρακολουθήσει το κινητό της.

Για να καταφέρει να φτάσει στα ίχνη της κόρης της, η Ρέιτσελ θα πρέπει να φέρει σε πέρας κάποιες ‘’δοκιμασίες’’ που της αναθέτουν ή καλύτερα, που την αναγκάζουν να κάνει έτσι ώστε να ζήσει το παιδί της.

Όλα είναι μια αλυσίδα. Όλα συνδέονται κρίκο -κρίκο. Ακολουθώντας τα βήματα σωστά και μη σπάζοντας την αλυσίδα, θα φτάσει στο κορίτσι της.

Θα τα καταφέρει όμως;

Βρήκα το βιβλίο εξαιρετικά χρήσιμο. Είναι ένα σπουδαίο βιβλίο, μια βίβλος για τις νέες γενιές, διδάσκει με τον καλύτερο τρόπο που μπορεί να οδηγήσει όλη αυτή η ασύστολη προβολή, ιδίως των παιδιών.

Ένα σύγχρονο και έξυπνο βιβλίο που δεν αφήνει τον αναγνώστη να πάρει ανάσα από τις απανωτές ανατροπές. Πολλές φορές έβαλα τον εαυτό μου στην θέση της πρωταγωνίστριας μάνας, δάκρυσα σε κάποια σημεία.  Μπήκα σε σκέψεις για το πως έχει γίνει η κοινωνία μας  και πόσο απλά είναι τα βήματα ώστε να την επαναφέρουμε.

Το προτείνω αβίαστα, είμαι σίγουρη ότι θα σας καθηλώσει.