πήρε την αλήθεια και τη σκόρπισε

με μιας από τα παραθύρια

κι εκείνη πάσχισε να βρει Ανατολή

πάσχισε να βρει τη Δύση

δεν τα κατάφερε καλά

και ξανακλείστηκε στα σύννεφα

Τα ‘αλλόκοτα’ είναι μια περιπέτεια που ξεκίνησε μέσα στην κρίση όταν μια μικρή  έμπνευση μου να σχεδιάσω κάποιες μορφές με τρήμα φιστικιού, μια συνήθεια που από μικρός είχα κατά την διάρκεια αυτής της γευστικής μου απόλαυσης, άρχισε να μεγαλώνει και πλουτίζει καταλήγοντας σε περισσότερα από 60 φωτογραφικά έργα. Η απόφασή για την έκδοση συνοδεύτηκε από σειρά κειμένων, ποιητικής διάθεσης, τα οποία συνοδεύουν τα έργα και συνομιλούν μαζί τους. Στο εισαγωγικό σημείωμα του βιβλίου – λευκώματος διαβάζουμε:

«Τα έργα που σκάρωσα σε ένα διάστημα τριών ετών δημιουργήθηκαν σχεδόν από μόνα τους, με την έννοια πως υπάρχουν ως αποτέλεσμα μιας βαθιάς ανάγκης να διασκεδάζω τις ώρες μου, ειδικά τις νυχτερινές που η φαντασία βρίσκει τον τρόπο να αποδρά  από τα σκοτεινά της λημέρια. Λατρεύω τη νύχτα και τη δημιουργική της πλέξη. Τα κοιτούσα για καιρό. Σιωπηλά. Δεν έχαναν την αίσθησή τους μέσα στον χρόνο. Τα αγάπησα.

Κι αποφάσισα την έκδοσή τους. Να κάνουν μια άλλη ζωή. Μακριά μου. Μπορεί, σκέφτηκα, να αφορούν και κάποιους άλλους. Υπάρχουν αρκετοί αλλόκοτοι άνθρωποι γύρω μας! Ευτυχώς…».

Τα αλλόκοτα συναθροίζουν 36 φωτογραφικά έργα που τα συνοδεύουν 31 ποιητικής διάθεσης κείμενα τα οποία και συνομιλούν μαζί τους.

Παρουσίαση: Κυριακή 14 Ιανουαρίου 2024  /  ώρα 12:15  /  Ταινιοθήκη της Ελλάδος, Ιερά Οδός 123 &Μεγ. Αλεξάνδρου 78  /  τηλ. επικ. 6944851818 – 2106540170

Ο Κυριάκος Χατζημιχαηλίδης γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη το 1963. Σπούδασε Κινηματογράφο και Θέατρο.

Ως Σκηνοθέτης, Σεναριογράφος και Παραγωγός στον Κινηματογράφο εστίασε στην ελληνική μικρού μήκους ταινία ολοκληρώνοντας δεκάδες μικρές ταινίες και αποκτώντας συνολικά περισσότερα από εκατό βραβεία.

Το 2001 ιδρύει την εταιρεία t-shOrt συμβάλλοντας στην εξέλιξη και στην προώθηση της μικρής φόρμας μέσα από καινοτόμες και πρωτοπόρες δράσεις: Φεστιβάλ, Διαγωνισμούς, Εκδόσεις, Διανομές, Διαδίκτυο, Παρουσιάσεις, Αφιερώματα, Διαλέξεις, Σεμινάρια, κ.α.

Έχει διανείμει περισσότερες από 400 μικρού μήκους ταινίες στους κινηματογράφους, την τηλεόραση, το διαδίκτυο και άλλα μέσα.

Στο θέατρο σκηνοθέτησε το μουσικό θέαμα «Βαλίτσα» με τον Κώστα Ζαχαράκη, τα έργα «Η Κυρία του Κυρίου» των Τσιφόρου – Βασιλειάδη, «Κύναστον» του Στέφανου Κακαβούλη, «Αντριάνα» του Θανάση Παπαγεωργίου. Έχει γράψει τα θεατρικά έργα «Ο Τζίμης» και «Εγώ και ο Θάνατός μου» συγγράφοντάς το δεύτερο με τον Φώτη Βλαστό.

Με τη φωνή του έχει «ντύσει» δεκάδες ποιήματα για το VideoArt Project του «ΠΝΟΕΣ».

Συνεργάστηκε με σημαντικούς Έλληνες δημιουργούς όπως: Αλέξης Δαμιανός, Νίκος Κούνδουρος, Θανάσης Παπαγεωργίου, Κώστας Κουτσομύτης, Πάνος Κούτρας, κ.α.

Διδάσκει από το 2000 «Σενάριο», «Σκηνοθεσία», «Υποκριτική στην κάμερα», «Παραγωγή» και «VideoArt», σε σχολές Κινηματογράφου, σε Δραματικές σχολές, καθώς και με δεκάδες σεμινάρια στο «Μικρό Πολυτεχνείο», σε πολιτιστικούς φορείς ανα την Ελλάδα, κ.α

Έχει εκδώσει έξι τόμους με μικρά σενάρια δημιουργώντας την πρώτη έντυπη τράπεζα μικρών κινηματογραφικών σεναρίων. Τα «αλλόκοτα» είναι η πρώτη απόπειρά του στον χώρο του βιβλίου ως δημιουργός.

Περισσότερα στοιχεία, υλικό και λεπτομέρειες στα παρακάτω link:

WebSites:

www.t-short.gr

www.t-short.gr/kirhatz

www.shortfilm.gr

www.filntisi.gr

Facebook: https://www.facebook.com/kirhatz1/

Αναλυτικό βιογραφικό εδώ:

https://www.t-short.gr/Kyr/dirCv.asp?lang=