Ανήμερα Πρωτομαγιάς ο Ανδρέας Κατερινόπουλος ανεβαίνει στη σκηνή του six d.o.g.s για μία γιορτινή live performance.Η παράσταση με γενικό τίτλο “Τα Πουλιά Ανήκουν στον Ουρανό” περιλαμβάνει σουίτες από την συλλογή Film Suites & Suites for ballet καθώς και κομμάτια από το επερχόμενο album του. Ξεχωριστή θέση στο πρόγραμμα κατέχει το ποίημα του Federico Garthia Lorca “Κλάψε κιθάρα μου” σε στίχους Λίνας Δημοπούλου, ενώ για πρώτη φορά θα παρουσιαστεί μελοποιημένο το ποίημα του Κ. Π. Καβάφη Darkness & Shadows. Όλα αυτά με τη συνοδεία ενός μικρού ensemble εγχόρδων (string ensemble) με βιολιά, τσέλο, κρουστά, κιθάρες, μπουζούκι και μαντολίνο.

Ο Ανδρέας Κατερινόπουλος είναι ένας συνθέτης, performer και πιανίστας με αξιοσημείωτη πορεία. Oι επιρροές του, από την κλασσική και ρομαντική μουσική σκηνή και το κύμα του μινιμαλισμού έως τη βρετανική εναλλακτική, post rock, σε συνδυασμό́ με τις σπουδές του στο κλασσικό πιάνο, στην σύνθεση και το τραγούδι, του δίνουν μια ιδιαίτερη θέση ανάμεσα στους νέους Έλληνες σύγχρονους δημιουργούς. Σε ένα ευρύτερο φάσμα ατμοσφαιρικής και ambient υπόστασης, ο εξαιρετικά ταλαντούχος αυτός μουσικός συνδέει την μοντέρνα post-μινιμαλιστική σύνθεση με την κλασική μουσική, δημιουργώντας ένα ιδιαίτερο, βαθιά συναισθηματικό και πλούσιο σε χρώματα και αναφορές αποτέλεσμα, αφήνοντας ανοιχτές διάπλατα τις πόρτες στον κλασικό ρομαντισμό.

Οι εμφανίσεις του είναι επιλεκτικές και τόσο ξεχωριστές όσο και οι συνθέσεις του. Ανάμεσά τους ξεχωρίζει το περσινό live του στον ασφυκτικά γεμάτο λόφο Νυμφών στο πλαίσιο των εορτασμών για τα 170 χρόνια από την ίδρυσή του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών. Αξιομνημόνευτη είναι επίσης η παράστασή του στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης το 2014, όπου παρουσίασε το μινιμαλιστικό έργο Ojos Verdes παίζοντας ζωντανά 7 πρωτότυπα soundtracks για ένα υποθετικό φίλμ (MUSIC FOR A FILM). Το 2015 έγραψε μουσική για την μικρού μήκους ταινία GERASIMOS, που έκανε πρεμιέρα στο 28ο ΕΧGROUNDFILMFEST στο Wiesbaden της Γερμανίας