Ο νέος και ταλαντούχος Χρήστος Μπότσης μας παρουσιάζει το καινούργιο του single με τίτλο «Ανδρονίκη»! Ένα παραδοσιακό τραγούδι της τραγικής ιστορίας της Ανδρονίκης, αποτυπωμένο με τη σύγχρονη ματιά του Χρήστου Μπότση και την ενορχήστρωση του Νίκου Μερτζάνου.

Η Ανδρονίκη, ένα δημοτικό, αφηγηματικό τραγούδι από την Κύπρο, αν και διαδραματίζεται σε μέρη ελληνικά, επίκαιρο όσο ποτέ, μιλάει για την επανάστασή της απέναντι στην καταπίεση και στα στερεότυπα της πατριαρχικής κοινωνίας του τότε και την τραγική κατάληξη της! Μίας κατάληξης από την οποία απουσιάζει η απονομή δικαιοσύνης, σε μία κοινωνία που κλείνει το στόμα και τα μάτια της. Ο Χρήστος Μπότσης με την επιλογή αυτής της διασκευής αλλά και μέσα από την ερμηνεία του ουσιαστικά διαμαρτύρεται αλλά και εμψυχώνει τις σύγχρονες Ανδρονίκες και διεκδικεί δικαιοσύνη, ισότητα και ελευθερία.

Έπαιξαν οι μουσικοί Φωκάς Μουρτζάκης (λύρα), Ιάσονας Μαυρογεώργος (μπάσο, ακουστική και ηλεκτρική κιθάρα, λαούτο), Νίκος Μερτζάνος (synths, προγραμματισμός) και Δημήτρης Χωριανόπουλος (τύμπανα, κρουστά). Φωνητικά έκαναν η Πολυξένη Καράκογλου και ο Νίκος Μερτζάνος.  Η ηχογράφηση και η μίξη έγιναν από τον Δημήτρη Χωριανόπουλο ενώ το mastering έγινε στο studio Dng mastering.

Το εξώφυλλο του single επιμελήθηκε ο Μίλτος Τρικαλίτης.

Κυκλοφορεί από την MLK σε όλες τις ψηφιακές πλατφόρμες.