Του Λουκά Φωτόπουλου

Η Άννα Τυρταίου είναι μια εντελώς “φρέσκια” παρουσία στο χώρο του ελληνικού καλού τραγουδιού. Με καταβολές από μουσική οικογένεια, πολύ μεράκι για το τραγούδι και έχοντας ήδη στις αποσκευές της ένα τραγούδι του Μίμη Πλέσσα και του Κώστα Κινδύνη σε διασκευή του Γιώργου Μπουσούνη και Ρεβέκκας Ρούσση, είναι πανέτοιμη να ενταχθεί στο στίβο της μουσικής οικογένειας και να ξεκινήσει εντατικές προπονήσεις με στόχο την πρωτιά! Αν και το επίθετό της “Τυρταίου” παραπέμπει στον γνωστό Σπαρτιάτη ελεγειακό ποιητή, η Άννα με… σπαρτιάτικη πειθαρχεία και προσήλωση στο τραγούδι, μας υπόσχεται πολλά!

Ποια είναι η Άννα Τυρταίου; Πες μας λίγα λόγια για σένα.
Η Άννα Τυρταίου είναι το κοριτσάκι εκείνο που από όταν γεννήθηκε αγάπησε τη μουσική μεγαλώνοντας και σε μουσική οικογένεια και έχοντας σαν όνειρο και στόχο να μεγαλώσει και να μπορεί να τραγουδάει ελληνική μουσική.

Πως αποφάσισες να ασχοληθείς με τη μουσική και το τραγούδι;
Από πολύ μικρή ηλικία ήξερα ότι ήθελα να ασχοληθώ με τη μουσική ίσως και λόγω της οικογένειας μου που είχε άμεση σχέση. Έτσι από μικρή ξεκίνησα τις σπούδες μου πάνω στη μουσική.

Το πρώτο σου single είναι ένα τραγούδι του Μίμη Πλέσσα και στίχους του Κώστα Κινδύνη. Φοβήθηκες τη σύγκριση με τις προηγούμενες εκτελέσεις;
Αν και ήταν ένα μεγάλο βήμα για μένα, δεν φοβήθηκα γιατί νομίζω ότι δίνω το δικό μου ύφος στο τραγούδι.

Ποια ήταν η πρώτη αντίδραση όταν άκουσες το κομμάτι σου και είδες το video clip σου;
Χάρηκα γιατί ήταν κάτι που το ήθελα και το περίμενα καιρό και απλά μ’ έκανε να ονειρεύομαι ήδη τα επόμενα πράγματα που θέλω να κάνω πάνω στη μουσική.

Ποιο είναι το μουσικό φάσμα που καλύπτει τα θέλω σου;
Θεωρώ ότι το κάθε είδος υπηρετεί το δικό του σκοπό. Εγώ προτιμώ να τραγουδάω όμορφους στίχους με ωραίες μελωδίες.

Τι σε ενοχλεί και τι σε ευχαριστεί στην ελληνική μουσική πραγματικότητα;
Νομίζω ότι ο χώρος της μουσικής  αλλάζει διαρκώς και εξελίσσεται οπότε και για μας τους νέους καλλιτέχνες είναι πρόκληση όλο αυτό.

Θα δοκίμαζες την τύχη σου μέσα από ένα talent show;
Δεν είμαι αρνητική σε κάτι τέτοιο όμως προτιμώ ν’ ακολουθήσω τον «παραδοσιακό» δρόμο της δισκογραφίας για να πετύχω τα όνειρά μου.

Ποιο είναι το επόμενο βήμα; Τι θα ήθελες να κάνει η Άννα μετά από το πρώτο βάπτισμα;
Προς το παρόν ετοιμάζουμε κάποιες  εμφανίσεις για την άνοιξη και το καλοκαίρι. Είναι τόσα πολλά αυτά που θέλω να κάνω όπως και όλα αυτά τα νέα πράγματα που συζητάμε. Σύντομα θα σας ενημερώσω.

Που μπορούμε να σε ακούσουμε να τραγουδάς;
Κάθε Σάββατο βράδυ εμφανίζομαι σ ένα ζεστό χώρο, στο «ΣΤΕΚΙ» στη Μαλακάσα και κάθε Κυριακή μεσημέρι στο μουσικό μεζεδοπωλείο «Άβακας» στον Άγιο Στέφανο. Αλλά μπορείτε να ενημερώνεστε και μέσω της σελίδας μου καθώς ετοιμάζουμε διάφορα και μέσα στο καλοκαίρι.

Ερώτηση – κλισέ αλλά πιστεύω πάντα απαραίτητη: Τι είναι η μουσική για σένα;
Για μένα η μουσική είναι τρόπος ζωής και έκφρασης.