Ο Μανώλης Χιώτης συναντά το Μίκη Θεοδωράκη μέσα απ’ την ματιά, έμπνευση και τέχνη ενός σύγχρονου σολίστα του μπουζουκιού.Συμμετέχουν οι ερμηνευτές: Ελένη Βιτάλη, Ρένα Μόρφη, Χάρης Μακρής, Κορίνα Βένη.

Ο βιρτουόζος του μπουζουκιού Θανάσης Βασιλάς παρουσιάζει μια ευρηματική παράσταση όπου το έργο του Μανώλη Χιώτη ενώνεται αρμονικά με αυτό του Μίκη Θεοδωράκη. Άλλωστε πολλά απ’ τα διαμάντια του ανεπανάληπτου Μίκη φέρουν την τεχνική και την ψυχή, τη σφραγίδα του μεγάλου Μανώλη. Ο Χιώτης ως σολίστας έδωσε τη δική του δημιουργική αύρα σε εμβληματικούς κύκλους τραγουδιών του Θεοδωράκη: Επιτάφιος, Λιποτάχτες, Αρχιπέλαγος – Νήσος των Αζορών, Πολιτεία. Μέσα από αυτούς αναδείχτηκαν τεράστια και διαχρονικά τραγούδια: Δραπετσώνα, Βράχο βράχο, Καημός, Παράπονο, Σαββατόβραδο, Μέρα Μαγιού μου μίσεψες, Που πέταξε τ’ αγόρι μου, Η μπαλάντα του Αντρίκου, Μυρτιά, Μαργαρία Μαργαρώ, Σε πότισα ροδόσταμο, Όμορφη πόλη, Χάθηκα, Δακρυσμένα μάτια κ.ά. Ο ένας έτρεφε μεγάλη εκτίμηση και θαυμασμό για τον άλλον. Είναι γνωστή η χειρονομία του Χιώτη, λίγο πριν φύγει απ’ τη ζωή, στο φυλακισμένο τότε Θεοδωράκη…
Πέρα απ’ τη σχετικά σύντομη αλλά τόσο μεστή σχέση τους, ο καθένας τους στην κατηγορία του, αποτέλεσε και μια επανάσταση.
Αυτό το εκρηκτικό πάντρεμα αλλά και στιγμές από την αυτόνομη διαδρομή τους παρουσιάζει στην παράσταση «antiTheseis» στο Σταυρό του Νότου Plus ο Θανάσης Βασιλάς, την Πέμπτη 30 Μαρτίου στις 21:30 το βράδυ.

Για την ιστορία να αναφέρουμε πως ο Βασιλάς στο ξεκίνημά του αναδείχτηκε ως παιδί θαύμα στο πλευρό της Μαίρης Λίντα παίζοντας… Μανώλη Χιώτη ενώ σήμερα είναι καλλιτεχνικός διευθυντής και σολίστας στην ορχήστρα Μίκης Θεοδωράκης. Μάλιστα ο ίδιος ο Θεοδωράκης «ευλόγησε» τον ολοκληρωμένο δίσκο του Βασιλά «antiTheseis» που γνώρισε θερμή υποδοχή.

Η μαγεία του Μανώλη Χιώτη και η πανδαισία του Μίκη Θεοδωράκη θα υπογραμμιστούν με τον καλύτερο τρόπο μέσα και από την ερμηνεία της σπουδαίας Ελένης Βιτάλη αλλά και το ταλέντο
ξεχωριστών νεότερων ερμηνευτών όπως η Ρένα Μόρφη, ο Χάρης Μακρής, η Κορίνα Βένη.

Τους τραγουδιστές και τον Θανάση Βασιλά πλαισιώνει μια ομάδα δεξιοτεχνών μουσικών:

Σταύρος Καβαλιεράτος – κοντραμπάσο
Βαγγέλης Κονταράτος – κιθάρα
Ξενοφών Συμβουλίδης – πνευστά,μπαγλαμά
Μια μοναδική, με όλη τη σημασία της λέξης, παράσταση!
Θανάσης Βασιλάς: «antiTheseis»

Σταυρός του Νότου Plus
Ώρα: 21:30 Φραντζή & Θαρύπου 37 Νέος Κόσμος Τηλ. 210-922.69.75