Αποδράστε από την καθημερινότητα, απολαύστε Κυκλαδίτικες Απόκριες στην αρχοντική Σύρο,

ζήστε ένα μοναδικό ξεφάντωμα με αιγαιοπελαγίτικο αέρα.

  Το Συριανό Καρναβάλι «Γεώργιος Σουρής» φέτος συμπληρώνει 40 χρόνια ζωής!

Ήταν το 1983, όταν στα γραφικά σοκάκια της Απάνω Χώρας ξεχύθηκαν με άπλετο κέφι και ζωντάνια οι πρώτες οργανωμένες καρναβαλικές ομάδες, καθιερώνοντας έναν θεσμό που εξαπλώθηκε το 2011 ως την Ερμούπολη και σκόρπισε σε όλο το νησί νότες ευθυμίας και ξεγνοιασιάς. Έκτοτε, το Συριανό Καρναβάλι αναβαθμίζεται συνεχώς, περιλαμβάνοντας ποικίλες παράλληλες εκδηλώσεις και προσελκύοντας εκατοντάδες συμμετέχοντες όλων των ηλικιών, κατοίκων αλλά και επισκεπτών από όλη την Ελλάδα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το Συριανό Καρναβάλι αποτελεί πλέον αναπόσπαστο κομμάτι της ταυτότητας του τόπου μας, συνδυάζοντας με μοναδικό τρόπο τις γοητευτικές αντιθέσεις της μεσαιωνικής Άνω Σύρου με τη ρεμπέτικη παράδοση και της νεοκλασικής Ερμούπολης με το εμβληματικό Θέατρο Απόλλων.

Ο Δήμος Σύρου – Ερμούπολης, πιστός και φέτος στο ραντεβού του, με την πολύτιμη συνεργασία των δεκάδων καρναβαλικών ομάδων, των χορηγών, των τοπικών συλλόγων και πολλών εθελοντών, διοργανώνει σε πυρετώδεις ρυθμούς το Συριανό Καρναβάλι «Γεώργιος Σουρής» 2024, μια εξαιρετική διοργάνωση που θα ζωντανέψει το νησί μας στην καρδιά του χειμώνα και θα αποτελέσει την αφορμή να έρθουμε όλοι πιο κοντά και να ζήσουμε ανεπανάληπτες στιγμές κεφιού, διασκέδασης και παράδοσης!

Μουσική, χορός, τραγούδι, χρώματα, αρώματα και πολλές εκπλήξεις είναι λίγα μόνο από αυτά που σας υποσχόμαστε για το Συριανό Καρναβάλι «Γεώργιος Σουρής» 2024!

Οι καρναβαλικές ομάδες μπορούν να υποβάλουν τις αιτήσεις συμμετοχής τους ηλεκτρονικά έως τις 20 Φεβρουαρίου 2024 στον σύνδεσμο:

https://forms.gle/EXjp7NQn5sA2VniJ6

Επειδή οι εθελοντές του Συριανού Καρναβαλιού ήταν ανέκαθεν ο κινητήριος μοχλός της διοργάνωσης, καλούμε όσους επιθυμούν να συνεισφέρουν στον θεσμό και να συμμετέχουν ανάλογα με τον διαθέσιμο χρόνο τους και τα ενδιαφέροντα τους στις αποκριάτικες εκδηλώσεις που θα πραγματοποιηθούν.

Οι εθελοντές θα δραστηριοποιηθούν στη διεξαγωγή των εκδηλώσεων και των μεγάλων παρελάσεων, ενώ μέρος αυτών θα ενταχθούν και σε ομάδες εργασίας για την προετοιμασία των εκδηλώσεων.

Δηλώσεις συμμετοχής εθελοντών έως τις 20 Φεβρουαρίου 2024    στον παρακάτω σύνδεσμο:

https://forms.gle/aauCJYgT8fjLu9NCA

Προτείνουμε ανεπιφύλακτα να επιλέξετε ή να δημιουργήσετε μια ομάδα, ώστε να συμμετέχετε στο 8ο Κυνήγι Κρυμμένου Λουκουμιού που διοργανώνουν οι
Λουκουμι… νάτοι. Το Κυνήγι Κρυμμένου Λουκουμιού είναι ένα παιχνίδι δράσης, εξερεύνησης και διασκέδασης για όλες ηλικίες στο πλαίσιο του Συριανού Καρναβαλιού. Επιφυλάσσει για τους επίδοξους κυνηγούς πλήθος εκπλήξεων, εμπειριών, κωμικών καταστάσεων, καθώς και γνωριμία με την ιστορία της Σύρου.

Θα ζήσετε με τους συμπαίκτες σας απίθανες στιγμές γέλιου, αγωνίας και δράσης.

Δηλώστε τη συμμετοχή σας στη φόρμα που θα βρείτε στον σύνδεσμο https://shorturl.at/asA19 και μείνετε συντονισμένοι!

Εάν επισκεφθείτε τη Σύρο τις ημέρες του Συριανού Καρναβαλιού εξασφαλίστε άμεσα τη διαμονή σας σε κάποιο ξενοδοχείο ή δωμάτιο.

 

Ανεβάστε τη διάθεσή σας και ζήστε το καρναβάλι στη Σύρο!

Συριανό Καρναβάλι «Γεώργιος Σουρής» 2024