Σύμφωνα με πληροφορίες του Αμερικανικού δικτύου CNBC η Apple έχει προσλάβει ομάδα μηχανικών βιοϊατρικής με στόχο να αναπτύξει τεχνολογίες για την αντιμετώπιση του διαβήτη.

Οι πληροφορίες, αν και δεν έχουν επιβεβαιωθεί από την Apple, θέλουν την Αμερικανική εταιρεία να στοχεύει στο σχεδιασμό αισθητήρων οι οποίοι θα βοηθούν του διαβητικούς να ελέγχουν τα επίπεδα γλυκόζης στο αίμα τους και όχι μόνο.

Η εμπλοκή της Apple σε αυτό το κομμάτι είναι γνωστό ότι ήταν στα πλάνα του συνιδρυτή της και CEO της εταιρείας μέχρι το θάνατο του, Steve Jobs, οπότε είναι πιθανόν η στιγμή να έχει κριθεί κατάλληλη για την εμπλοκή της εταιρείας και σε αυτό το κομμάτι.

Από το CNBC αναφέρουν ότι οι μηχανικοί που έχουν προσληφθεί δεν θα εργαστούν στα κεντρικά γραφεία της εταιρείας, τουλάχιστον σε πρώτη φάση, αλλά σε μυστική τοποθεσία στο Palo Alto της California, πόλη όπου εδρεύει η Apple. Με βάση την εμπειρία από τη μυστικότητα που διακρίνει την Apple για οτιδήποτε σχεδιάζει δεν θα πρέπει να μας φαίνεται περίεργη η παραπάνω επιλογή.

plaisio