Ένας άνθρωπος μεταφέρει βιβλία με το ποδήλατό του. Βιβλία άχρηστα για κάποιους, χρήσιμα για κάποιους άλλους. Μέσα από αυτή τη δραστηριότητα προκύπτουν ιστορίες και  καταστάσεις.  Δεν υπάρχει οικονομικό όφελος, το κέρδος είναι τελείως διαφορετικό.

Ο στόχος είναι η δημιουργία ενός δικτύου με διάφορους χώρους, βιβλιοπωλεία, καφέ, όπου θα μπορεί κάποιος να αφήσει τα βιβλία που επιθυμεί να δωρίσει και ο ποδηλάτης θα έρχεται, θα τα παίρνει για να τα μεταφέρει εκεί που τα βιβλία αυτά θα ξεκινήσουν μια καινούρια ζωή.

Την Κυριακή 23 Απριλίου, Παγκόσμια Ημέρα Βιβλίου, με αφορμή αυτή τη δραστηριότητα, οργανώνεται στον Πολυχώρο Πόλις, μια γιορτή. Τίτλος της, «Για να γυρίσουν οι σελίδες των βιβλίων μας». Συμμετέχει το συγκρότημα Manouchedrome που έγραψαν ένα τραγούδι να συνοδεύει τη δράση με τίτλο «What is left».

Η γιορτή θα έχει βιβλία, μουσική και ποδήλατα. Ερωτήσεις και συζητήσεις. Θα δοθούν δώρα. Το εισιτήριο είναι ιδιαίτερα χαμηλό, (6 ευρώ με κρασί) και μπορείς να φέρεις μαζί σου βιβλία που δεν χρειάζεσαι πια για να χαριστούν σε κάποιους που τα επιθυμούν. Το Πόλις διαθέτει δανειστική – χαριστική βιβλιοθήκη  με ποικίλη θεματολογία.

Οι «Αρραγείς Λέξεις» προσφέρουν μια διπλή πρόσκληση στο κοινό του iART. Κάντε like στο  post μας στο facebook και μπορεί να είστε εσείς αυτός που θα συμμετέχει δωρεάν στη γιορτή αυτή.
Σε κάθε περίπτωση, αν στο σπίτι σας υπάρχουν βιβλία που μαραζώνουν από την αχρηστία δώστε τους την ευκαιρία να ταξιδέψουν σε καινούρια μέρη και να γνωρίσουν ανθρώπους που θα τα αγαπήσουν από την αρχή.

Κυριακή 23 Απριλίου 2017
«Πόλις» – Φιλοθέης 69Β και Μαρίνου Αντύπα 62 – 66 Ν. Ηράκλειο (πλησίον σταθμού ΗΣΑΠ)
Έναρξη : 19:00
Είσοδος : 6 ευρώ με κρασί
Πληροφορίες – Κρατήσεις: 210 8000009 / 6977773875