Της Άννας Παχή

Η Τζος κι ο Ερρίκος είναι ανταγωνιστές. Σκληροί. Ο καθένας προσπαθεί να «ψαρέψει» περισσότερη πελατεία για το γραφείο τελετών που διατηρεί. Μαζί τους, υπάλληλοι και πελάτες κάνουν πράξη – συνάδει με το επάγγελμα άλλωστε – το μότο «ο θάνατός σου η ζωή μου». Η Τζος αποφασίζει να διευρύνει τις δραστηριότητές της, λειτουργώντας ένα σκυλάδικο στις εγκαταστάσεις του γραφείου της, και οργανώνοντας εικονικές κηδείες για όποιον θέλει μια προ-γευση του μοιραίου. Ο Ερρίκος προσπαθεί να της χαλάσει τα σχέδια, κυρίως όταν εκείνη αποκτά τον/την πρώτο/πρώτη πελάτη/πελάτισσα. Πόσο όμως μπορούν να συνεχίζονται οι διαμάχες, όταν όλοι χρειαζόμαστε παρέα για να τα βγάλουμε πέρα; Σημειώστε πως μέσα σε όλα αυτά, υπάρχει μια πολύ πιασάρικη μπετονιέρα, που θα σας συντροφεύει και μετά την απομάκρυνσή σας από το θέατρο.

Η Εύη Δημητροπούλου σκηνοθετεί με γνώση και φαντασία το έργο του Χρήστου Ναούμ «Ασκήσεις Θανάτου», καθοδηγώντας την ομάδα των ηθοποιών της αριστοτεχνικά, θα μπορούσα να πω και το λέω. Εξαιρετική η κίνηση, η μουσική, τα τραγούδια. Το αλλοπρόσαλλο σκηνικό εξυπηρετεί απόλυτα το έργο που ταιριάζει στην Ελλάδα και τον Έλληνα της κρίσης με έναν τρόπο διασκεδαστικό μεν, ειλικρινή δε. Σχέσεις και συμπεριφορές αλλάζουν διαρκώς, καταστάσεις περνούν από το κωμικό στο τραγικό και πάλι πίσω, κι ο θάνατος, πανταχού παρόν μαζί με τον έρωτα και το ένστικτο της επιβίωσης, χτυπούν διάφορα νοητικά καμπανάκια. Οι ηθοποιοί δίνουν τον καλύτερο εαυτό τους κι αξίζει τον κόπο να τους γνωρίσετε.

Να δείτε την παράσταση για να γελάσετε, να ξεσκάσετε αλλά και να σκεφτείτε πως ο φόβος του θανάτου, όπως και του έρωτα, είναι εν πολλοίς κατασκεύασμα του μυαλού μας. Το βαθύτερο νόημα όμως είναι ότι, κανείς δε μπορεί μόνος.

Οι συντελεστές της παράστασης

Σκηνοθεσία – Μουσική επιμέλεια : Εύη Δημητροπούλου
Σκηνικά – Κοστούμια : Γιώργος Παναγιάρης
Χορογραφίες: Ναλίνη Σπαθαράκη
Βοηθός Σκηνοθέτη: Βασίλης Γκούφας
Δημόσιες Σχέσεις : Άντζυ Νομικού
Trailer παράστασης : Σπουδαστές του ΔΙΕΚ ΧΑΪΔΑΡΙΟΥ
Φωτογραφίες: Κορίνα Γιαλίδου
Παίζουν οι ηθοποιοί
Τατιάνα Μελίδου
Δημήτρης Μπούρας
Βασίλης Τριανταφύλλου
Ναταλί Τσάβεζ
Δώρα Χουρσανίδου
Φιλική συμμετοχή : Ελισάβετ Σταυρίδου
Μέρες & ώρες παραστάσεων
Παρασκευή 23:00 | Σάββατο 21:00 | Κυριακή 20:00
Τιμές εισιτηρίων
10€ κανονικό |7€ συνταξιούχοι – φοιτητές | 5€ ατέλεια
Διάρκεια παράστασης | 75’ χωρίς διάλειμμα
Πολυχώρος Τέχνης & Έκφρασης +Αίσθημα
Αθηνάς 30, Μοναστηράκι

Τηλ. 211 406 18 30 / 6946 105 520

Περισσότερες πληροφορίες εδώ