Τη μουσική παρουσίαση του λογοτεχνικού έργου της Μάνιας Βλαχογιάννη ΑΣΤΕΡΙ ΤΗΣ ΕΡΗΜΟΥ – ΝΑΛΙΜΑΡ θα φιλοξενήσει τη Δευτέρα 13 Αυγούστου 2018 και ώρα 21.15 το 30ο Διεθνές Φεστιβάλ Πορτοχελίου για την Τέχνη και τον Πολιτισμό 2018 στο πλαίσιο των εκδηλώσεων του που διεξάγονται στο «Κτήμα Μάνεση» στο Πόρτο Χέλι Αργολίδας.

Μέσα από μια συναρπαστική ιστορία αγάπης με το μεθυστικό άρωμα της Ανατολής, η crossover σοπράνο, μουσικός, ηθοποιός και λογοτέχνης Μάνια Βλαχογιάννη μας οδηγεί σε ένα ταξίδι ανάμεσα στην πραγματικότητα και τη φαντασία, το φως και τα σκοτάδια του ανθρώπινου μυαλού, επισημαίνοντας το ρόλο της «μοίρας» ως καθρέφτη των προσωπικών μας επιλογών, το νόημα της πραγματικής τόλμης και τη σημασία της πίστης στην εσωτερική μας καθοδήγηση ως δύναμη μεταμόρφωσης της ζωή μας στην αέναη αναζήτηση της πραγματικής ευτυχίας.

Το κείμενο της Μάνιας Βλαχογιάννη ενέπνευσε ως λιμπρέτο τον Έλληνα μουσικοσυνθέτη Balsam7teen, ώστε να συνθέσει μουσική για ολόκληρο το βιβλίο, δίνοντας του τη μορφή μιας νέας Ροκ Όπερας (Μιούζικαλ) με τον ομώνυμο τίτλο, ηχογραφημένα αποσπάσματα της οποίας περιέχονται στο συνοδευτικό CD της έκδοσης.

Το βιβλίο μεταφέρθηκε με μεγάλη επιτυχία στη μουσικοθεατρική σκηνή της Αθήνας με τη συμμετοχή εκλεκτών καλλιτεχνών του μουσικού θεάτρου και της σοπράνο – συγγραφέως του έργου.

Φιλοξενήθηκε από τη μουσική σκηνή του ΙΑΝΟΥ, το Θέατρο Pierce – Aμερικάνικο Κολλέγιο Ελλάδος, το Δημοτικό Θέατρο Καλλιθέας, τον Πολυχώρο Δημαρχείου Παλαιού Φαλήρου, το Βεάκειο Θέατρο Πειραιά με τη σύμπραξη της Λυρικής Σκηνής Κύπρου κ.ά.

Παράλληλα η συγγραφέας έγραψε και σκηνοθέτησε ένα δεύτερο μουσικοθεατρικό έργο, το οποίο βασίζεται επίσης στο βιβλίο της.

Η Ροκ Όπερα/Χορόδραμα Νεφέλη και Ναλιμάρ – Αστέρι της Ερήμου, μια παράσταση για όλη την οικογένεια, εκτυλίσσεται ταυτόχρονα σε δύο πραγματικότητες, θίγοντας παράλληλα το θέμα της «διαφορετικότητας» και της «θυματοποίησης» των νέων.

Το βιβλίο κυκλοφορεί από τις Εκδόσεις ΝΟΗΣΗ σε ιδιαίτερα προσεγμένη έκδοση και την εικονογράφηση υπογράφει η Θωμαή Ζωγράφου.

Στο 30ο Διεθνές Φεστιβάλ Πορτοχελίου για την Τέχνη και τον Πολιτισμό 2018 η συγγραφέας θα μιλήσει για το βιβλίο της και τη δημιουργία της ομότιτλης Ροκ Όπερας και θα αφηγηθεί αποσπάσματα από το έργο σε μια εκδήλωση που τελεί υπό την αιγίδα του Ομίλου για την Unesco Τεχνών, Λόγου και Επιστημών Ελλάδος.

Την παρουσίαση θα πλαισιώσουν οι σοπράνο Κατερίνα Μποτώνη και Γιούλη Φιλιππίδου, οι οποίες μαζί με την Μάνια Βλαχογιάννη θα τραγουδήσουν τραγούδια – σκηνές από τη Ροκ Όπερα Αστέρι της Ερήμου – Ναλιμάρ, τη δημιουργία της οποίας η συγγραφέας έχει αφιερώσει στον αείμνηστο πιανίστα και μουσικοπαιδαγωγό Γιώργο Μάνεση, ιδρυτή του Διεθνούς Φεστιβάλ Πορτοχελίου για την Τέχνη και τον Πολιτισμό.

Θα ακολουθήσει σύντομο βίντεο με οπτικοακουστικό υλικό από τις παραστάσεις των δύο έργων.

Το Διεθνές Φεστιβάλ Πορτοχελίου για την Τέχνη και τον Πολιτισμό διοργανώνεται από το μη κερδοσκοπικό σωματείο Όμιλος για την Μελέτη, Έρευνα & Διάχυση του Πολιτισμού (ΟΜ.Ε.ΔΙ.ΠΟ.) σε συνεργασία με τον Δήμο Ερμιονίδας και την Δημοτική Κοινότητα Πορτοχελίου και τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού.

Φέτος εορτάζει 30 χρόνια συνεχούς πολιτιστικής δράσης στη περιοχή της Ερμιονίδας και προσκαλεί τους δημότες και τους επισκέπτες του Δήμου Ερμιονίδας και της Δημοτικής Κοινότητας Πορτοχελίου στις εκδηλώσεις του, στις οποίες θα λάβουν μέρος, τόσο καταξιωμένοι και διεθνούς κύρους καλλιτέχνες από έξι διαφορετικές χώρες, όσο και νέοι ανερχόμενοι μουσικοί.

Η Είσοδος για το κοινό είναι ΕΛΕΥΘΕΡΗ.  

Αναλυτικά το πρόγραμμα του φεστιβάλ στην ιστοσελίδα του φεστιβάλ www.phifestival.com

Τηλέφωνο επικοινωνίας: 27540-51206