nalimar2

Τη μουσικοθεατρική παράσταση «Αστέρι της Ερήμου – Ναλιμάρ», που διοργανώνει ο Δήμος Αγίας Παρασκευής υπό την αιγίδα του ομίλου για την UNESCO Τεχνών, Λόγου και Επιστημών Ελλάδος, φιλοξενεί το Θέατρο Pierce του Αμερικανικού Κολλέγιου Ελλάδος (Γραβιάς 6, Αγία Παρασκευή),στις 11 Νοεμβρίου 2016, ώρα 8:00μ.μ.

Ο Δήμος δίνει την ευκαιρία στο θεατρόφιλο κοινό να  παρακολουθήσει με ελεύθερη είσοδο την παράστασηπου κέρδισε τις εντυπώσεις και τις καρδιές του κόσμου αλλά και τα ενθουσιώδη σχόλια του Τύπου.

Η πρωτότυπη Μοντέρνα Όπερα – Μιούζικαλ «Αστέρι της Ερήμου – Ναλιμάρ» σε μουσική του  Έλληνα μουσικοσυνθέτη Balsam7teen  βασίζεται εξ ολοκλήρου στο αυθεντικό κείμενο του ομότιτλου βιβλίου λογοτεχνίας με CD  (Εκδόσεις Νόηση)της μουσικού και crossover ερμηνεύτριας Μάνιας Βλαχογιάννη.
Μια συναρπαστική ιστορία ανάμεσα στην πραγματικότητα και τη φαντασία, μέσα σε μια μουσική πανδαισία πλημμυρισμένη από αρώματα της Ανατολής, ξεχωριστές φωνές, σαγηνευτικές χορογραφίες, ερμηνείες που συγκινούν και καθηλώνουν και μια ολοζώντανη αφήγηση που κρατά την ανάσα του θεατή κάθε ηλικίας.
Κάπου στα βάθη της Ανατολής ο ξακουσμένος βασιλιάς και αήττητος κατακτητής Σαχριμάν συναντά τη Ναλιμάρ, το «Αστέρι της Ερήμου», που άθελα του έμελλε να αλλάξει τη μοίρα ενός ολόκληρου λαού.
Η άδολη ομορφιά της μυθικής πριγκίπισσας, η αδυσώπητη εκδίκηση της νόμιμης βασίλισσας, τα «ίχνη» της παντοδύναμης Θεάς Μοίρας, η δύναμη μιας αληθινής αγάπης, ένα τερατόμορφο σαγκάρ, ένας φύλακας άγγελος κι ένα ανυπέρβλητο δίλημμα οδηγούν το Σαχριμάν στην πιο σημαντική μάχη της ζωής του… όπου θα νικηθεί από τον ίδιο του τον εαυτό αναζητώντας το πιο βαθύ και μεγάλο μυστικό…
Μια πλειάδα εκλεκτών καλλιτεχνών του μουσικού θεάτρου δανείζουν  τη λάμψη τους στο «Αστέρι της Ερήμου».

Ερμηνεύουν:
Σταύρος Σαλαμπασόπουλος, Μάνια Βλαχογιάννη, Αγγέλα Μεταλληνού, Βασίλης Ασημακόπουλος, Μάριος Ανδρέου, Μαριάννα Κουκουτσάκη.
Χορεύουν:  
Λίλα Σταθοπούλου, Φωτεινή Παπασταύρου, Ζωή Παπαδοπούλου, Ναταλία Ροδανού, Αλεξάνδρα Γιαννακοπούλου.

Το τραγούδι της έναρξης ερμηνεύει η Σμαράγδα Βαγγελή.
Στο φωνητικό σύνολο συμμετέχουν αλφαβητικά:
Σμαράγδα Βαγγελή, Ρέα Βουδούρη, Ελένη Διακάκη, Μαρίζα Κιοσέογλου, Αναστασία Μπίτσα, ΖέταΞαφάκη, ΚορίναΠαρδάλη, Ελευθερία Στάμου, Καλλιόπη Τζιβανάκη, Μαρία Χατζημανώλη.

Στο ρόλο του αφηγητή εμφανίζεται ο ηθοποιός και σκηνοθέτης Γιάννης Δεγαΐτης.
Μουσική: Balsam7teen.
Λιμπρέτο – Κείμενα: Μάνια Βλαχογιάννη.
Επιμέλεια κίνησης – χορογραφίες: Μαρίζα Βινιεράτου.
Σκηνοθετική επιμέλεια: Γιάννης Δεγαΐτης.
Εικόνες βιντεοπροβολής – Εικονογράφηση: Θωμαή Ζωγράφου.
PhotoEditing: Ήρα Σαραντάκη.
Παρασκευή, 11 Νοεμβρίου 2016, ώρα 20.00

Θέατρο Pierce  – The American College of Greece
Γραβιάς 6, 15342 Αγία Παρασκευή – Αμερικανικό Κολλέγιο Ελλάδος

Χορηγός Επικοινωνίας: iart.gr

Διαβάστε τη συνέντευξη της Μάνιας Βλαχογιάννη εδώ