Οι Εκδόσεις Νόηση και το Βιβλιοπωλείο/Καφέ Booktalks σας προσκαλούν την Παρασκευή 25 Μαΐου 2018, ώρα 19.30, στην παρουσίαση του βιβλίου με CD ΑΣΤΕΡΙ ΤΗΣ ΕΡΗΜΟΥ – ΝΑΛΙΜΑΡ της Μάνιας Βλαχογιάννη.

Μέσα από μια συναρπαστική ιστορία αγάπης με το μεθυστικό άρωμα της Ανατολής, η crossover σοπράνο, μουσικός, ηθοποιός και λογοτέχνης Μά-νια Βλαχογιάννη μας οδηγεί σε ένα ταξίδι ανάμεσα στην πραγματικότητα και τη φαντασία, το φως και τα σκοτάδια του ανθρώπινου μυαλού, επιση-μαίνοντας το ρόλο της «μοίρας» ως καθρέφτη των προσωπικών μας επιλογών, το νόημα της πραγματικής τόλμης και τη σημασία της πίστης στην εσωτερική μας καθοδήγηση ως δύναμη μεταμόρφωσης της ζωή μας στην αέναη αναζήτηση της πραγματικής ευτυχίας.

Το βιβλίο κυκλοφορεί σε ιδιαίτερα προσεγμένη, πολυτελή έκδοση και την εικονογράφηση υπογράφει η Θωμαή Ζωγράφου.

Τo κείμενο του βιβλίου ενέπνευσε ως λιμπρέτο τον Έλληνα μουσικοσυνθέτη Balsam7teen, ώστε να συνθέσει μουσική για ολόκληρο το βιβλίο, δίνοντας του και τη μορφή μιας νέας Ροκ Όπερας (Μιούζικαλ) με τον ομώνυμο τίτλο, ηχογραφημένα αποσπάσματα της οποίας περιέχονται στο συνοδευτικό CD της έκδοσης.

Το μιούζικαλ Αστέρι της Ερήμου – Ναλιμάρ φιλοξένησαν με μεγάλη επιτυχία μέχρι σήμερα η μουσική σκηνή του ΙΑΝΟΥ, το Θέατρο Pierce – Aμερικάνικο Κολλέγιο Ελλάδος, το Δημοτικό Θέατρο Καλλιθέας, ο Πολυχώρος Δημαρχείου Παλαιού Φαλήρου, η Galerie Δημιουργών και το Βεάκειο Θέατρο Πειραιά με τη σύμπραξη της Λυρικής Σκηνής Κύπρου.

Στη Ροκ Όπερα Αστέρι της Ερήμου – Ναλιμάρ δανείζουν τη λάμψη τους είκοσι δύο εκλεκτοί καλλιτέχνες του μουσικού θεάτρου με τη σοπράνο και συγγραφέα Μάνια Βλαχογιάννη σε έναν από τους βασικούς ρόλους.
Παράλληλα η συγγραφέας έγραψε και σκηνοθέτησε ένα δεύτερο μουσι-κοθεατρικό έργο που βασίζεται επίσης στο λογοτεχνικό βιβλίο της.

Η Ροκ Όπερα/Χορόδραμα Νεφέλη και Ναλιμάρ – Αστέρι της Ερήμου, μια παράσταση για μεγάλους και παιδιά σχολικής ηλικίας, εκτυλίσσεται ταυ-τόχρονα σε δύο πραγματικότητες, θίγοντας παράλληλα το θέμα της «δια-φορετικότητας» και της «θυματοποίησης» των νέων.

Το βιβλίο και τα δύο μουσικοθεατρικά έργα που βασίζονται σε αυτό τελούν υπό την αιγίδα του Ομίλου για την Unesco Τεχνών, Λόγου και Επιστη-μών Ελλάδος.

Στο φιλόξενο χώρο του Booktalks η συγγραφέας θα μιλήσει για το βιβλίο της και την ομότιτλη Ροκ Όπερα και μαζί με την ηθοποιό Έλενα Τριανταφύλλου θα παρουσιάσουν αποσπάσματα και τραγούδια από το ομότιτλο μιούζικαλ.

Θα ακολουθήσει ομιλία – μελέτη της συγγραφέως σχετικά με την επίδρα-ση της μουσικής σε σώμα και ψυχή και συζήτηση με το κοινό.

Είσοδος Ελεύθερη