1560402

Της Κατερίνας Ιορδανίδη

Είσαι όμορφη, ψηλή, με ωραίο σώμα και γενικότερα με αναλογίες μοντέλου; Ναι, ας υποθέσουμε ότι είσαι. Όλοι σου λένε ότι πρέπει να ασχοληθείς επαγγελματικά με το μόντελινγκ και βγαίνεις πάντα τέλεια ακόμα και στις φώτο με φλας μετά από ξενύχτι; Είπαμε ναι.

Αλλά επειδή εκτός από τα παραπάνω είσαι και πολυπράγμων θα κάνεις ΚΑΙ καριέρα στο μόντελινγκ (καλά όχι και Victoria’s secret, καμιά γυμνή φωτογράφηση..) αλλά και σε τι άλλο; Στο τραγούδι φυσικά! Γιατί έτσι το θέλεις ρε παιδί μου, γιατί νιώθεις πως σε χρειάζεται το καλλιτεχνικό στερέωμα! Φωνή; Καλή φωνή; Τι πάει να πει αυτό; Θες επειδή ο μπαμπάς σου ή η μαμά σου ασχολούνται με το τραγούδι; Θες επειδή ο παππούς σου ήταν υπεύθυνος πωλήσεων φρούτων – λαχανικών στις λαϊκές και γκάριζε; Από κάπου το ‘χεις πάρει το ταλέντο! Το ‘χεις το χάρισμα!

Ε… ΟΧΙ. ΑΠΛΑ, ΟΧΙ. Γιατί όλες πρέπει να γίνονται τραγουδίστριες; Επειδή στα 5 σου έπαιρνες τη βούρτσα μπροστά στον καθρέφτη και σε ανέχονταν οι γονείς σου είπες να το κάνεις και επάγγελμα; Και για ποιο λόγο όταν εγώ θα πάω μπουζούκια να ανοίξω μπουκάλι, στη χειρότερη 160 ευρώ, να πρέπει να πληρώσω και την ΑΤΑΛΑΝΤΗ; Απλά δεν γίνεται.

Επειδή τυχαίνει ο γονιός να έχει κάποιο ταλέντο δεν σημαίνει ότι το κληρονομεί και το παιδί! Αν μη τι άλλο , δεν είναι η εταιρεία του πατέρα σου, ούτε το δικηγορικό γραφείο, ούτε το οδοντιατρείο που θα σπουδάσεις και θα ακολουθήσεις το επάγγελμα… είναι κάτι άλλο. ΕΧΕΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΜΕ ΤΟ ΤΑΛΕΝΤΟ.

Ταλέντο: ουδέτερο

1.το φυσικό χάρισμα, η πέραν του συνηθισμένου ικανότητα και επιδεξιότητα που παρουσιάζουν ορισμένα άτομα σε έναν τομέα, συχνά ήδη από τα πρώτα στάδια της ενασχόλησής τους με αυτόν

2.το άτομο που έχει ξεχωριστές ικανότητες σε έναν τομέα

Όσον αφορά τους γονείς που επικροτούν τις αποφάσεις που παίρνουν τα παιδιά τους ή ακόμα χειρότερα τα σπρώχνουν οι ίδιοι να ακολουθήσουν το επάγγελμά τους, απλώς ακυρώνουν τη δική τους πορεία και φαίνεται πως δεν έχουν καμία ιδέα από μουσική.

Επίσης την ίδια απορία είχα και εγώ και φίλοι μου (όπως και πολλοί ακόμα φαντάζομαι) για τους ατάλαντους που δηλώνουν συμμετοχή σε talent show… ΓΙΑΤΙ; ΓΙΑ ΠΟΙΟ ΛΟΓΟ ΝΑ ΠΑΣ; Αυτογνωσία… μεγάλο προσόν…