Η BANDA VALEU είναι μια κολεκτίβα μουσικών, γνωστοί στη τζαζ σκηνή της Ελλάδας, οι οποίοι μοιράζονται την κοινή τους αγάπη για την Βραζιλιάνικη μουσική. Η αισθαντική Bossa nova των ’60s συναντά τη διαχρονική και εκρηκτική Samba για να καταλήξει στα βραζιλιάνικα Funky grooves των ’70s και στη σύγχρονη MPB (Música Popular Brasileira).

Από το Rio de Janeiro στη Bahia και από το Minas Gerais στο Belo Horizonte με όχημα τη μουσική σε ένα ταξίδι πλούσιο σε ρυθμούς , εικόνες και ηχοχρώματα που γοητεύουν όχι μόνο τους… μυημένους αλλά και τους μη εξοικειωμένους με τη βραζιλιάνικη μουσική και κουλτούρα.

H Ειρήνη Βαρθακούρη, με μια αυθεντική προσέγγιση στην ερμηνεία του βραζιλιάνικου ρεπερτορίου, παρέα με αξιόλογους μουσικούς της Jazz σκηνής της Αθήνας, τον Γρηγόρη Ντάνη στη κιθάρα, τον Δημήτρη Παπαδόπουλο στην τρομπέτα, Χάρη Χαραλάμπους στο μπάσο και Θάνο Χατζηαναγνώστου στα τύμπανα σας παρουσιάζουν την Βραζιλιάνικη μουσική στην αυθεντική της μορφή αλλά και με μια πιο ελεύθερη, αυτοσχεδιαστική προσέγγιση.

Η κοινή τους αγάπη για τη μουσική της Βραζιλίας είναι ο λόγος που η συνεργασία τους κρατάει χρόνια, έχοντας κάνει πολυάριθμες εμφανίσεις σε μουσικές σκηνές της Αθήνας και όχι μόνο.