Οι bokomolech αποτελούν έναν από τους ακρογωνιαίους λίθους του αγγλόφωνου alternative στην Ελλάδα. Κομμάτι της μεγάλης άνθησης της αθηναϊκής σκηνής στις αρχές της δεκαετίας του 1990, κυκλοφόρησαν το ορόσημο-ντεμπούτο τους “Xero” στην επιδραστική Lazy Dog της Θεσσαλονίκης (1995).

Μέχρι το γύρισμα του αιώνα, κυκλοφόρησαν ακόμα δύο EPs, το μελαγχολικό “Insect(songs)” το 1997 και το πιο ηλεκτρονικό (ελέω Coti K) “Slowburner” δύο χρόνια αργότερα, καθώς και το διπλό LP “Jet Lag” (1997), ηχογραφημένο με αμεσότητα και τραχύτητα στο Σικάγο από τον Steve Albini (όλα στην αθηναϊκή Hitch Hyke Rec.). Έδωσαν επίσης μεγάλο αριθμό συναυλιών, κάποιες απ’ τις οποίες στα σημαντικότερα φεστιβάλ της εποχής. Μετά το πιο πειραματικό “Exit(trance)” το 2003, πάλι με τον Albini στην κονσόλα, η δραστηριότητά τους περιορίστηκε μέχρι το 2012 οπότε, με ανανεωμένη εν μέρει σύνθεση, κυκλοφόρησαν το πολυσχιδές “Mass Vulture” (στην Inner Ear) πυκνώνοντας και τις ζωντανές εμφανίσεις τους. Αυτή την εποχή ετοιμάζονται να ξαναμπούν στο στούντιο. Στο six d.o.g.s θα παρουσιάσουν νέες συνθέσεις και θα πειραματιστούν με κάποιες παλιότερες, υποσχόμενοι μια μοναδική οπτικο-ακουστική εμπειρία.

Οι Celuta Red δημιουργηθηκαν στις αρχές του 2007. Η μουσική τους κινείται στο ευρύτερο φάσμα της rock και πιο συγκεκριμένα στην indie-alternative. Τον Απρίλιο του 2011 κυκλοφόρησαν ανεξάρτητα τον πρώτο ομώνυμο δίσκος τους, με παραγωγό τον Ottomo στο Fab Liquid Studio. To 2015 κυκλοφόρησαν την δεύτερη δουλειά τους «Amoeba», σε παραγωγή ξανά του Ottomo, από την Bantha Recordings. Οι εμφανίσεις τους όλα αυτά τα χρόνια πολλές, εντός και εκτός Αθήνας, με την ανάγκη για μουσική να μεγαλώνει ολοένα και περισσότερο.