Το τρίο Canvas σχηµατίστηκε το 2014 στο Άµστερνταµ, µία από τις µεγαλύτερες ευρωπαϊκές σκηνές για τη τζαζ µουσική, από τους Ορέστη Πετράκη (πιάνο), Νίκο Θεσσαλονικεύς (τύµπανα) και Pedro Ivo Ferreira (κοντραµπάσο).

Η µουσική τους εστιάζει στις αντιθέσεις. Σκοτεινή, ευαίσθητη, αλλά και γεµάτη χρώµατα, ρυθµό και ενέργεια. Μαζί οι τρεις µουσικοί προσπαθούν να αφηγηθούν µία ιστορία στο κοινό, προσπαθώντας να το εντάξουν στην εξέλιξή της. Στόχος τους η δηµιουργία ενός προσωπικού ήχου, µέσα από τη συµβολή κάθε µουσικού, τόσο ως παίκτη αλλά και ως ατόµου, χωρίς µουσικούς περιορισµούς, σαν ένα άδειο καµβά, έτοιµο να δεχθεί πολλά χρώµατα, ένα καµβά ήχου. Με επιρροές από κλασσική και µοντέρνα τζαζ, αλλά και παραδοσιακή µουσική, οι Canvas ξεκίνησαν τη δηµιουργία του πρώτου τους δίσκου “Common Ground”, ο οποίος θα κυκλοφορήσει το Μάϊο 2017.

Τα τελευταία χρόνια έχουν ενεργή παρουσία στην ολλανδική σκηνή µε συναυλίες σε χώρους όπως το Bimhuis και το Concertgebouw. Διακρίθηκαν µε τα βραβεία Best CvA Soloist (Νίκος Θεσσαλονικεύς) και Incenctive Prize στον ηµιτελικό γύρο του Keep An Eye International Jazz Awards 2016.

Ώρα έναρξης 22.00
Είσοδος 5 ευρώ