Η Χρυσή Κρητικοπούλου παρουσιάζει το νέο της τραγούδι με τίτλο «Τα λόγια που σου χάρισα», προάγγελο της κυκλοφορίας του πρώτου προσωπικού της δίσκου που θα κυκλοφορήσει προσεχώς από το Ogdoo Music Group και θα φέρει τη σφραγίδα καταξιωμένων δημιουργών.

Μετά το πρώτο τραγούδι του album που κυκλοφόρησε το περασμένο φθινόπωρο με τίτλο «Δώρο η ζωή» η Χρυσή Κρητικοπούλου συνεργάζεται με δύο κορυφαίους δημιουργούς που της εμπιστεύτηκαν «Τα Λόγια που σου χάρισα». Ο Γιώργος Καζαντζής υπογράφει τη μουσική και ο Πόλυς Κυριάκου τους στίχους του τραγουδιού.

Η Χρυσή Κρητικοπούλου γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Θεσσαλονίκη. Η μουσική της περιπέτεια ξεκινά από τα παιδικά της χρόνια, όταν ασχολήθηκε με την παραδοσιακή και βυζαντινή μουσική, τραγουδώντας και παίζοντας κανονάκι.

Μετά την κάθοδό της στην Αθήνα σπουδάζει σύγχρονο τραγούδι στο Εθνικό Ωδείο.

Παρά τη νεαρή της ηλικία έχει ήδη συνεργαστεί με τον Γιώργο Καζαντζή, τον Λουκά Θάνο και τη Ντιλέκ Κοτς. Το 2019 ερμήνευσε το τραγούδι «Το Μαχαίρι» για τη θεατρική παράσταση «Ματωμένος γάμος» του Φεδερίκο Γκαρθία Λόρκα, σε σκηνοθεσία του Δημήτρη Κανέλου.

Έχει συνεργαστεί επίσης με σημαντικούς σολίστες, ερμηνεύοντας κυρίως στη σκηνή του ιστορικού χώρου της Μπουάτ «Απανεμιά».

Το τραγούδι «Τα λόγια που σου χάρισα» είναι ένα εξαιρετικό, λυρικό τραγούδι που πραγματεύεται το αιώνιο και ανεξάντλητο θέμα του έρωτα, την απουσία του αγαπημένου και τον πόθο της επιστροφής του.

Οι στίχοι του Πόλυ Κυριάκου χαρακτηρίζονται από το διακριτό ύφος και την πρωτοτυπία της ποιητικής του γραφής ενώ ο Γιώργος Καζαντζής τους επενδύει με σεβασμό στον λόγο και την έμπνευση που διακρίνει τη δημιουργική του πορεία.

 

Η Χρυσή Κρητικοπούλου ανταποκρίνεται άριστα στην ερμηνευτική πρόκληση και αποδίδει «Τα λόγια που σου χάρισα» με αισθαντικότητα και ευαισθησία, ξεδιπλώνοντας παράλληλα τις μεγάλες φωνητικές της δυνατότητες που την τοποθετούν μέσα στις σημαντικότερες νέες ερμηνεύτριές μας.

Το τραγούδι «Τα λόγια που σου χάρισα» που συνοδεύεται από ένα δημιουργικό music video του Gerome Batise κυκλοφορεί ψηφιακά από το Ogdoo Music Group και είναι διαθέσιμο σε όλες τις ψηφιακές πλατφόρμες: https://orcd.co/talogiapousouharisa

 

Δείτε το Official Music Video στο YouTube: https://www.youtube.com/watch?v=8iLyFQPqVSQ

 

«Τα λόγια που σου χάρισα»

Ερμηνεία: Χρυσή Κρητικοπούλου

Μουσική: Γιώργος Καζαντζής

Στίχοι: Πόλυς Κυριάκου

 

Κώστας Νικολόπουλος – ενορχήστρωση

 

Μουσικοί:

 

Κώστας Νικολόπουλος – Κιθάρες

Θάνος Καζαντζής – Τύμπανα

Δημήτρης Γουμπερίτσης – Κοντραμπάσο

Γιώργος Δούσος – Καβάλ

Σταμάτης Πασόπουλος – Μπαγιάν

Πάυλος Παφρανίδης – Τζουράς

 

Mastering: Χρήστος Μέγας

Η ηχογράφηση έγινε στο Polytropon Recording Studio

 

Βίντεο: Gerome Batise

Makeup Artist: Χριστίνα Πετρίδου

 

Καλή ακρόαση,

Ogdoo Music Group