14359206_1118832211528781_2434404680421126960_n

Ο όρος “ψυχεδελικό rock” θα μπορούσε να χαρακτηρίσει τον ήχο των Cyanna Mercury, αλλά σε καμία περίπτωση να ορίσει απόλυτα, τον πολυσυλλεκτικό χαρακτήρα του, οι επιρροές του οποίου ξεκινούν από το δυτικό psych και τις folk ρίζες και φτάνουν στην ελληνική ρυθμολογία και ηχοχρωματική παράδοση…

Το υψηλό συνθετικό επίπεδο του πρώτου τους LP “Archetypes”, χαρακτηρίζεται από μια μαγευτική απλότητα και μία ζωντανή τραχύτητα, που ισορροπεί με τις αξιομνημόνευτες μελωδίες και τα παροξυσμικά φωνητικά ξεσπάσματα. Επί σκηνής δε, όπως μπορεί να επιβεβαιώσει όποιος τους έχει δει, το αποτέλεσμα είναι μια παγανιστική γιορτή με συνεχείς κορυφώσεις και εναλλαγές ανάμεσα σε σκοτεινές ατμόσφαιρες και ενεργειακές εκρήξεις.

Έχοντας ήδη μοιραστεί τη σκηνή με σημαντικά ονόματα του ύφους τους -και όχι μόνο- όπως οι Editors, The Raveonettes, Sonic Jesus, The Myrrors και Kikagaku Moyo / 幾何学模様 μεταξύ άλλων, έχοντας συμμετάσχει σε εγχώρια festivals – ορόσημα όπως τα Ziria Festival, New Long Fest και Defcon Fest, αλλά και έχοντας εμφανιστεί ζωντανά σε πολυάριθμες πόλεις σε Ελλάδα, Βαλκάνια και Κύπρο, θα έλεγε κανείς πως οι Cyanna Mercury έχουν ήδη ξεκινήσει να διαγράφουν μια διόλου ευκαταφρόνητη πορεία στα εγχώρια και όχι μόνο μουσικά δρώμενα. Σημαντική στιγμή αποτελεί άλλωστε και η ζωντανή εμφάνιση της μπάντας στη μουσική εκπομπή Mezzo Voce του Γαλλικού τηλεοπτικού δικτύου France 3.

Την Πέμπτη 22 Δεκεμβρίου, μη χάσετε την ευκαιρία να παρακολουθήσετε ζωντανά μία από τις ανερχόμενες δυνάμεις του εγχώριου εναλλακτικού ήχου, με αφορμή την παρθενική δισκογραφική κυκλοφορία της.

Ο Kyrios K. (Κύριος Κ.) παρουσιάζει το πολύ πρόσφατο τρίτο ολοκληρωμένο άλμπουμ του με τίτλο «40 μέρες» που κυκλοφόρησε σε βινύλιο από την Just Gazing Records το 2016. Νέα τραγούδια όπως τα «Ελατήρια», «Κλαίω Το Νείλο», «Σπιρταρίτσα» και το ομότιτλο «40 Μέρες» αλλά και παλιότερα τραγούδια της προσωπικής δισκογραφίας του καλλιτέχνη από τα άλμπουμ «Σήματα Καπνού» & «Εδώ Είναι Το Σπίτι Μου» θα ηχήσουν ξανά, Πέμπτη 22 Δεκέμβρη, υπό τα τύμπανα του Μ. Γιαννίκιου, τις χορδές του Κ., του Αλ. Βουλγαράκη και του Χ.-Sillyboy- Κουρτάρα. Περαιτέρω, βινύλια, CD και κασέτες του Κ. θα διατίθενται προς πώληση στην είσοδο του Gagarin 205 LIve Music Space το βράδυ της Πέμπτης.

***

Στους Circassian δεν αρέσει να περιορίζονται σε συγκεκριμένες μουσικές κατευθύνσεις. Με βάση στον ψυχεδελικό ήχο και πολυποίκιλες επιρροές από την παραδοσιακή μουσική της Ανατολής μέχρι και την hip hop, το κουαρτέτο από την Αθήνα, χαρακτηρίζεται από συνέπεια και ποιότητα στη μέχρι στιγμής πορεία του. Η πρώτη κοπή του ντεμπούτο LP τους “Hantse Guashe” (2014) εξαντλήθηκε σε σύντομο χρονικό διάστημα, ενώ η μπάντα συμπεριλήφθηκε στην λίστα του The Guardian, με “Μουσικά συγκροτήματα που πρέπει κανείς να παρακολουθεί”, μετά την κυκλοφορία του δεύτερου ΕP τους “Procrasinational” (2012). Στην παρούσα φάση το σχήμα είναι αφοσιωμένο στην σύνθεση και ηχογράφηση του καινούριου του υλίκού που αναμένεται για κυκλοφορία στις αρχές του 2017.