Της Άννας Παχή

O Μιλώ είναι ένας στρουθοκαμηλάκος που μόλις βγήκε από το αβγό. Μετά τη γνωριμία με τη μαμά του, ψάχνει να βρει φίλους για να παίξει. Συναντά τον Φλα και τη Μίνγκο, δυο πανέμορφα ροζ φλαμίνγκο που όμως δεν τον θέλουν στην παρέα τους επειδή δεν είναι σαν κι αυτούς. Ο Μιλώ προσπαθεί να τους πείσει πως κι εκείνος είναι φλαμίνγκο. Θέλει να ενταχθεί, όπως κι όλοι μας. Η απόρριψη των φλαμίνγκο τον οδηγεί σε μια «κρίση ταυτότητας», στη λαχτάρα του να γίνει φίλος μαζί τους απαρνιέται τον εαυτό του.

Όμως, ο κακός κυνηγός, λαθροθήρας ξεπουπουλιαστής καραδοκεί. Ο Μιλώ, άθελά του οδηγεί τα φλαμίνγκο στο κλουβί του κυνηγού. Έλα όμως που οι στρουθοκάμηλοι αξίζουν πιο πολλά λεφτά από τα φλαμίνγκο… Ο Μιλώ παίρνει τη θέση των δυο πουλιών  στην αιχμαλωσία. Θα καταφέρει να ελευθερωθεί; Τι ρόλο παίζει η καρακάξα και τα δυο  τρελά πουλιά; Τι είναι πιο σημαντικό, η εμφάνιση ή το μυαλό και η καρδιά; Ο Μιλώ καταλαβαίνει πως ο καθένας μας είναι αυτό που είναι, έχει τις δικές του ικανότητες και προσωπικότητα κι έτσι είναι το σωστό.

Το πολύχρωμο μουσικό παραμύθι «Δεν είμαι Φλαμίνγκο» που έγραψε και σκηνοθετεί ο Πέτρος Κουμπλής, ανεβαίνει κάθε Κυριακή στην Κεντρική Σκηνή του θεάτρου 104 στο Γκάζι. Το σκηνικό είναι γεμάτο έντονα χρώματα, τα κοστούμια ευφάνταστα, το γέλιο ρέει άφθονο μαζί με τη συγκίνηση. Οι ηθοποιοί ξεσηκώνουν παιδιά και μεγάλους με το χορό και τα τραγούδια τους και στο τέλος ανεβαίνουν όλοι στη σκηνή έχοντας τη δυνατότητα να δουν τους ήρωες του παραμυθιού από κοντά.

Είναι παράσταση αστεία, με ωραία τραγούδια, χορό  και νοήματα που δε μπερδεύουν τα πιτσιρίκια. Ο Πέτρος Κουμπλής πραγματεύεται τη διαφορετικότητα, το μεγάλο θέμα της εποχής με τρόπο, απλό αλλά μεστό, χωρίς διδακτισμούς. Το κοινό συμμετέχει στην παράσταση με ενθουσιασμό και αποδεικνύεται πως τα παιδιά είναι πολύ πιο ανοιχτόμυαλα από τους μεγάλους.

Κείμενο – Σκηνοθεσία – Μουσική: Πέτρος Κουμπλής

ΣκηνικάΚοστούμια: Ματίνα Μέγκλα

Μουσική Παραγωγή: Ματί Παλαιολόγος

Μουσική διδασκαλία: Νίκος Ζιάζιαρης

Κινησιολογίαχορογραφία: Ρόζα Προδρόμου

Β. Σκηνοθέτης: Οδυσσέας Ι.Κωνσταντίνου

Ερμηνεύουν οι: Γιώτα Βιτετζάκη, Ελένη Βλάχου, Νίκος Ζιάζιαρης, Νίκος Λεκάκης, Βαγγέλης Πιτσιλός, Βασίλης Χατζηδημητράκης

Ημέρες και ώρες παράστασης: Κυριακή στις 12.00 (έως 29 Μαΐου)

Χώρος: Κεντρική Σκηνή Θεάτρου 104 . Ευμολπιδών 41, Γκάζι