nikaia

Φορτηγό έπεσε πάνω σε πλήθος που γιόρταζε την εθνική εορτή, στη Νίκαια της Γαλλίας. Πάνω από 100 νεκροί και τραυματίες. Τα μέτρα ασφαλείας –παντού σχεδόν- γίνονται πιο αυστηρά. Ο Φρανσουά Ολάντ «θα εντείνει κι άλλο τη δράση στο Ιράκ και τη Συρία». Δεν πάμε καλά…

Νεκροί έπεσαν τουλάχιστον 84 αθώοι και ανύποπτοι πολίτες (μεταξύ των οποίων και άγνωστος αριθμός παιδιών), ενώ άλλοι 18 τραυματίστηκαν σοβαρά στην παραλία της Νίκαιας στη νότια Γαλλία, περίπου στις 22:30 τοπική ώρα. Οι παρευρισκόμενοι είχαν μόλις παρακολουθήσει το σόου των πυροτεχνημάτων για τον εορτασμό της εθνικής επετείου της 14ης Ιουλίου.

Το «όπλο» της μαζικής δολοφονίας ήταν ένα τεράστιο φορτηγό, το οποίο, έχοντας αναπτύξει μεγάλη ταχύτητα δεδομένων των συνθηκών, περίπου 50 χιλιομέτρων/ώρα, θέρισε κυριολεκτικά το συγκεντρωμένο πλήθος, στο πλέον πολυσύχναστο σημείο της τουριστικής Νίκαιας. Η νταλίκα έπεσε εσκεμμένα και με μεγάλη ταχύτητα πάνω στα ανυποψίαστα θύματα, συνθλίβοντας αδιακρίτως οποιονδήποτε, ακόμη και παιδιά, που έτυχε να βρίσκονται στην πορεία του.

Στη γείτονα χώρα, την Τουρκία, έκλεισε το γαλλικό προξενείο και η πρεσβεία, καθώς «φήμες» αναφέρουν για «πιθανό» τρομοκρατικό χτύπημα, οπότε οι Γάλλοι τα μάζεψαν κι έφυγαν. Θα ήταν ενδιαφέρον πάντως να ανακοινωθεί η προέλευση των «φημών» και να δούμε τι μέλλει γενέσθαι δίπλα μας. Μια πόρτα είμαστε στο κάτω – κάτω.

«Ποταμός»  ο Αλέξης, σε συνέντευξή του στο ΣΚΑΪ… Μίλησε για όλους (αυτούς που ήθελε να τα χώσει) και για όλα (αυτά που έχει στο μυαλό του). Έριξε στο τραπέζι και την πιθανότητα να εκλέγεται ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας με δημοψήφισμα. Κάτι έχει με τα δημοψηφίσματα αυτός ο άνθρωπος, να το κοιτάξει, μην του μείνει κανένα κουσούρι. Αν κρίνουμε από το προηγούμενο, θα πρέπει ο λαός να καταφύγει στην αντίστροφη ψυχολογία, να ψηφίζει αυτόν που δε θέλει, για να βγει τελικά αυτός που θέλει. Τώρα, ποιος θέλει ποιόν, παραμένει μυστήριο σε αυτήν τη χώρα.

Ο πρωθυπουργός μας αναφέρθηκε στις τηλεοπτικές άδειες, θεωρώντας πως τέσσερις είναι αρκετές. Θα τις πάρουν αυτοί που πληρώσουν τα περισσότερα και θα είναι εν τάξει γραφειοκρατικώς. Μιλάμε για ιδεολογία, όχι αστεία. Είπε κι άλλα, διάφορα, αλλά έχουμε καλύτερα πράγματα να κάνουμε από την ανάλυση της συνέντευξης, έτσι κι αλλιώς, άλλοι την έγραψαν. Εκείνος είναι απλά το εκτελεστικό όργανο, όπως ο Νίκος Μαντάς στο «Τζένη – Τζένη».

Η ΝΔ φαίνεται πως δεν έχει καλύτερα πράγματα να κάνει, οπότε σχολίασε τη συνέντευξη, χαρακτηρίζοντας τον Αλέξη «αμετανόητο». Θα έπρεπε να ζητήσει συγγνώμη ο κ. Τσίπρας από τον ελληνικό λαό, συνεχίζει ο σχολιασμός. Δεκτόν, αλλά συγγνώμες χρωστάνε κι άλλοι, αγαπητή ΝΔούλα… Άσε που από τότε που βγήκαν, χάθηκε το φιλότιμο. Εννοείς τι εννοώ, darling…

Τσουκνίδα