Ένα cross over βιβλίο για όλες τις ηλικίες, που ο συγγραφέας προσέγγισε με έναν πολύ ιδιαίτερο τρόπο τριών επιπέδων.
Ο αναγνώστης θα ανακαλύψει μια βαθιά συναισθηματική ιστορία του μικρού μας ήρωα που αποκαλύπτει μυστικά της ταυτότητάς του, καθώς ανακαλύπτει τον εαυτό του μέσα από τις ζωντανές βραδινές συζητήσεις του με το ίδιο το Στάδιο. Συζητήσεις στις οποίες περνάνε πολλά σημαντικά κομμάτια της ύπαρξης του Σταδίου αυτά τα παραπάνω από 40 χρόνια της ύπαρξής του, που ταυτόχρονα είναι και κομμάτια της σύγχρονης ιστορίας της χώρας μας.

Το δεύτερο επίπεδο του βιβλίου είναι μια φιλοσοφική προσέγγιση 40 διαφορετικών θεμάτων μέσα από τα μάτια των «παιδιών της κρυμμένης νίκης», που θα μπορούσε να είναι ο υπότιτλος του βιβλίου, όπως εκμυστηρεύτηκε ο συγγραφέας. Τέλος, το βιβλίο ολοκληρώνεται με μια αναφορά σε 40 ιστορικών, στατιστικών ή και καλά κρυμμένων μυστικών στοιχείων του ΟΑΚΑ, που ο αναγνώστης ίσως ανακαλύψει για πρώτη φορά, ξεδιπλώνοντας όχι μόνο την ιστορία αλλά και τη σημασία ενός χώρου πολιτισμού και αθλητισμού, που στιγμάτισε τη χώρα μας τα 40+ χρόνια της ύπαρξής του.

Ο συγγραφέας του βιβλίου και πρωταθλητής του ακοντισμού, Νίκος Μιχαλόπουλος, άγγιξε μια σειρά από θέματα που εκτείνονταν από την προσωπική του διαδρομή στη ζωή, μια διαδρομή με πολλή αμφισβήτηση και κλειστούς δρόμους, αλλά και μεγάλα όνειρα, μέχρι και καυτά σύγχρονα θέματα, όπως αυτά της βίας, του σεβασμού στη διαφορετικότητα, της δύναμης της πίστης στον εαυτό μας και φυσικά των διαχρονικών αξιών του αθλητισμού, αλλά και αρχαιολογικών ευρημάτων που βρίσκονται στον χώρο του ΟΑΚΑ και έφερε στο φως η προετοιμασία του Σταδίου για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2004.

Την έκδοση του βιβλίου υπογράφουν οι Εκδόσεις Άγκυρα, ο πιο παλιός και ιστορικός εκδοτικός οίκος της χώρας μας, με συνεχή παρουσία στα εκδοτικά πράγματα της χώρας μας από το 1890 και εκδοτικός οίκος και των 15 βιβλίων του Νίκου Μιχαλόπουλου, ενώ την ιδιαίτερη εικονογράφηση έχει κάνει ο σκιτσογράφος, Δημήτρης Γεωργοπάλης.
Το βιβλίο θα διατίθεται δωρεάν από το ΟΑΚΑ στα παιδιά που παρακολουθούν τα εκπαιδευτικά του προγράμματα από σχολεία κάθε σχολικής βαθμίδας και σε καλεσμένους του με κάθε ευκαιρία επίσκεψης του στον χώρο.