Εγκαίνια: Πέμπτη 9 Νοεμβρίου 2023, ώρα: 18:00 

Διάρκεια: 9 Νοεμβρίου έως 2 Δεκεμβρίου 2023

Η αίθουσα τέχνης ΠΕΡΙΤΕΧΝΩΝ Καρτέρης, είναι υπερήφανη που θα παρουσιάσει την έκτη ατομική έκθεση ζωγραφικής του Ευθύμη Μαλαφούρη, με τίτλο «Η ζωή ως τέχνη». Στα πλαίσια αυτής της έκθεσης, θα παρουσιαστούν έργα μεσαίων και μικρών διαστάσεων, ζωγραφισμένα με λάδι σε καμβά και σε ξύλο. 
Η έκθεση ανοίγει τις πόρτες της για το κοινό, την Πέμπτη 9 Νοεμβρίου 2023 στις 18:00 το απόγευμα ,στην οδό Ηροδότου 5 στο Κολωνάκι και θα διαρκέσει μέχρι και το Σάββατο 2 Δεκεμβρίου 2023.
Ο ίδιος ο καλλιτέχνης θα είναι παρών στα εγκαίνια της έκθεσης, για να συζητήσει μαζί με τους φιλότεχνους, τα θέματα που αποτυπώνει στα έργα του καθώς και για την πορεία της ζωγραφικής του εξέλιξης.

Η ιστορικός τέχνης Ήρα Παπαποστόλου σημειώνει στο κείμενο του καταλόγου της έκθεσης:
…Τα ζωγραφικά “ενσταντανε” του Ευθύμη Μαλαφούρη αγγίζουν την ψυχή μας γιατί έχουν πάντα για επίκεντρό τους τον άνθρωπο, έναν άνθρωπο με τον οποίο ταυτιζόμαστε.
Από την πρώτη του έκθεση έως σήμερα, ο ζωγράφος εξελίσσεται αργά και σταθερά διατηρώντας πάντα την προσωπική του ταυτότητα. Η γεωμετρία παραμένει, αλλά τα χρώματα πληθαίνουν, το ίδιο και τα συναισθήματα που θέλει να εκφράσει. Επιπλέον, η ζωγραφική του γίνεται όλο και πιο πνευματική αντί για ενστικτώδης, όσο η φύση παίρνει κι αυτή το χώρο της στον καμβά.
Η μινιμαλιστική διάθεση παύει να είναι τόσο έντονη σε ορισμένα έργα του και οι φόρμες του μοιάζουν πιο ανάλαφρες αν και παραμένουν αυστηρές λόγω της επιλογής των χρωμάτων και των σχημάτων. Με αυτόν τον τρόπο εκφράζει αξίες όπως αυτές ενός αθλητή που με πολλή προσπάθεια και ήθος πετυχαίνει τη νίκη…

 Ώρες Λειτουργίας: Τρίτη – Πέμπτη – Παρασκευή 11:00 – 20:00
Τετάρτη – Σάββατο 12.00 – 15.00 / Κυριακή – Δευτέρα Κλειστά


GALLERY ΠΕΡΙΤΕΧΝΩΝ ΚΑΡΤΕΡΗΣ, Ηροδότου 5 Κολωνάκι
Τηλ. (+30) 210 8239465 | peritechnon@yahoo.gr  |  www.peri-technon.com 
f. peritechnon karteris | yt peritechnon karteris  |  in. peritechnon karteris