Η Ελληνοαμερικανική Ένωση και το Hellenic American College (HAEC) σε συνεργασία με το Hellenic American University (Nashua, NH, USA) παρουσιάζουν την ατομική έκθεση της Ελληνίδας εικαστικού Maria Zervos “Peripatetics”, σε επιμέλεια της Ira Papadopoulou.

Η έκθεση, που πραγματοποιείται με την ευγενική χορηγία του Οργανισμού NEON, εγκαινιάζεται την Δευτέρα 29 Μαΐου 2017, στις 20:00, στην Γκαλερί Κέννεντυ της Ελληνοαμερικανικής Ένωσης (Μασσαλίας 22, Κολωνάκι) και θα διαρκέσει μέχρι τις 24 Ιουνίου 2017.

Η έκθεση “Peripatetics” παρουσιάζει, σε παγκόσμια πρεμιέρα στην Ελληνοαμερικανική Ένωση, το νέο βίντεο-έργο της Maria Zervos με τίτλο “Peripatetics (Athens)” που εστιάζει σε περιπατητικές διαδρομές στην πόλη της Αθήνας. Η Zervos δημιουργεί βίντεο εικόνες καθώς περπατάει μέσα στην πόλη, βιντεοσκοπώντας (σε μια περιπατητική οπτική) τα ίδια της τα βήματα μαζί με όλα τα γεγονότα και τις εικόνες που ξετυλίγονται μπροστά της: ερείπια και μνημεία, μετανάστες, τουρίστες, καλλιτέχνες του δρόμου και πρόσφυγες σε καταυλισμούς και καταλήψεις. Την έκθεση συμπληρώνουν κείμενα με θέμα την σύγχρονη περιπατητική από σημαντικούς Έλληνες και ξένους συγγραφείς, όπως η Svetlana Boym, η Heather Felty, η Έρση Σωτηροπούλου, o Pablo Medina, η Maria Koundoura, o Jelle Bouwhuis, ο George Kalogeris και η Melissa Green, μεταξύ άλλων.

H εικαστικός και ποιήτρια από την Αθήνα, Maria Zervos ζει και εργάζεται στη Βοστόνη, το Άμστερνταμ και την Αθήνα. Από το 2015 διδάσκει μαθήματα στο τμήμα Visual & Media Arts του Emerson College στη Βοστόνη. Έχει παρουσιάσει το έργο της σε ατομικές και ομαδικές εκθέσεις στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Πολλά από τα έργα της ανήκουν σε συλλογές έργων τέχνης όπως του Εθνικού Μουσείου Σύγχρονης Τέχνης (ΕΜΣΤ), Δ. Δασκαλόπουλου, Λ. Μπέλτσιου και Déiska.