Οι γυναίκες σήμερα βιώνουν την εγκυμοσύνη ως μια ‘υποχρεωτική΄ πορεία στη ζωή τους και μπαίνουν σε αυτήν την περίοδο – πρόκληση της ζωής, ψυχικά απροετοίμαστες.

Η φροντίδα και η ενημέρωση σε μια εγκυμοσύνη είναι ακριβώς αυτό που επιθυμεί να προσφέρει η συγγραφέας, έτσι ώστε να αναπτυχθεί μια υγιής σχέση ανάμεσα στη γυναίκα και το φυσικό της σώμα, όπως και ανάμεσα στη μητέρα και το έμβρυο, από τις πρώτες κιόλας ημέρες της εγκυμοσύνης.

Το βιβλίο της κας Σχοινά είναι ένα εγχειρίδιο ενθύμησης, αυτοφροντίδας και αγάπης για τις γυναίκες που είναι ήδη έγκυοι, ή ετοιμάζονται να κυοφορήσουν, και τους συντρόφους τους.

Εδώ θα συναντηθείτε με την εσωτερική σας ειρήνη και δύναμη, έτσι ώστε συνειδητά να αφεθείτε στην διαδικασία με Εμπιστοσύνη και Χαρά. Εδώ – για πρώτη φορά ίσως – θα έρθετε σε επαφή με την μικρή θεά που κατοικεί μέσα σας και δεν έχετε συναντήσει ακόμη.

Όλα ξεκινούν από το ίδιο μας το σώμα, όταν αυτό περιέλθει σε κατάσταση ηρεμίας, χαλάρωσης, χαράς. Για να φτάσουμε σε αυτό το σημείο, χρειάζεται καταρχάς να σιωπήσουμε και να αφεθούμε στη ροή της ενέργειας που κυλά μέσα μας, στο μεγαλείο του Δημιουργού και το απεριόριστο δυναμικό που διαθέτουμε όλοι, σε κείνο το μέρος όπου όλα συνδέονται και όλα συμβαίνουν.

Η εγκυμοσύνη είναι μια νέα δυνατότητα. Μια ευκαιρία που προσφέρεται στη ζωή μιας γυναίκας, να αναδημιουργήσει τον εαυτό της και παράλληλα να ζήσει το θαύμα που συμβαίνει στο σώμα, τον νου και την ψυχή της, στην ολότητα του. Η περίοδος της ενδομήτριας ζωής αποτελεί μια ευκαιρία για να νιώσουμε βαθιά την παρουσία του πνεύματος στη ζωή μας. Είναι η πλέον καθοριστική για την ζωή του παιδιού μας, τη δική μας αλλά και της κοινωνίας που ζούμε.

Είναι βαθιά πεποίθηση της συγγραφέως πως «τα παιδιά που έρχονται στον κόσμο μέσα από εμάς, αξίζουν την πιο όμορφη και γεμάτη αγάπη, υποδοχή»….