Εκτίθενται είκοσι χαρακτηριστικά έργα του Γ.Σ. . Πρόκειται για χρωματιστά σχέδια σε μικρό μέγεθος. Παρουσιάζουν πορτραίτα ανθρώπων και στο περιθώριο του σχεδίου εντίθενται ποιήματα του ιδίου, σε μοντέρνο ύφος μιας σύγχρονης νεοουμανιστικής θεώρησης. Η σύνθεση σχεδίου και ποιήματος στην ίδια εικόνα, παραπέμπει σε ντοκουμέντα του παρόντος χρόνου. Είναι τέχνη που καταγράφει και παρουσιάζει γεγονότα, καταστάσεις, εικόνες, αισθήματα, ελπίδες και αγωνίες του σημερινού ανθρώπου, εικόνες που μας περιβάλουν. Το έργο του Γ.Σ. συνειδητά αυτονομημένο και αυτοπροσδιορισμένο σκιαγραφεί όχι μόνο ό,τι συμβαίνει σήμερα αλλά σκιαγραφεί και τη νέα εποχή, τη μέλλουσα εναλλακτική κοινωνία των πολιτών που πρεσβεύει ο ίδιος, για την χειραφέτηση, τη βαθειά συνειδητοποίηση, και την απελευθέρωση του ανθρώπου και της επιθυμίας του.

Η ακαδημαϊκή σχεδιαστική του τεχνική δεν αναιρεί ούτε αντιτίθεται στις μοντερνιστικές απόψεις και τις αφηρημένες πολυμορφικές αναζητήσεις του σύγχρονου εικαστικού γίγνεσθαι. Το ρεαλιστικό πορτραίτο συνόδευε ανέκαθεν και συμπλήρωνε όλες τις περιόδους στην ιστορία της τέχνης γιατί εξέφραζε και θα εκφράζει πάντα την πάλη του εγώ και της ύπαρξης, με τη φιλοσοφική και πραγματική κίνηση του χρόνου και την αέναη μεταβολή του .
Ο Γ.Σ. ακολουθεί μια παράδοση λίγων εικαστικών που είναι παράλληλα και ποιητές. Επιλέγει το χειρόγραφο ποίημα και το ενθέτει στη σύνθεση του σχεδίου όχι μόνο ως ποίημα αλλά και ως εικαστικό γεγονός. Η χειρόγραφη γραφή δεν εμφανίζεται μέσα στο έργο απλά ως μια πρωτότυπη ματιέρα, ως φόντο ή μορφικό διακοσμητικό στοιχείο. Η χειρόγραφη γραφή είναι κάθε φορά, σε κάθε νέο έργο, ένα αυθεντικό ποίημα που απαιτεί την ιδιαίτερη προσοχή του θεατή.

Έκθεση ”Ζόρικος Καιρός”- Γιώργος Σιγάλας // Ζωγφραφική/ποίηση
29.09-08.10// Δευτ.-Παρ 18:00- 21:00 & Σαβ-Κυρ 15:00-22:00

Πληροφορίες:
Χώρος: Δραματική Σχολή Μοντέρνοι Καιροί- Ευρυμέδοντος 4, Κεραμεικός
Είσοδος ελεύθερη