Δεύτερη εμφάνιση από αυτό το φρέσκο σχήμα και την νέα δυναμική ταλαντούχα φωνή που σίγουρα θα μας απασχολήσει πολύ στο μέλλον. Η δεκαοκτάχρονη Έμμα Γαλανάκη, λίγο πριν φύγει για ανώτερες σπουδές στην Ν.Υόρκη, αποδεικνύει πως υπάρχει μια δυναμική νέα τζαζ φουρνιά, έτοιμη να δώσει το δικό της στίγμα. Το κουαρτέτο-κουιντέτο της, κινείται στους δρόμους μιας πρώιμης εποχής (Νέα Ορλεάνη, σουίνγκ, σόουλ, μπλουζ) με γλυκές “Γουντιαλενικές” επιλογές και φοβερά evergreen standards. κινείται όμως και σε πιο σημερινά ακούσματα όπως τα R&B, η τέχνη του skating η Αρίθα Φράνκλιν και η Έιμι Γουάινχαους.

Πηγή έμπνευσης και βασική αναφορά στον ήχο του σχήματος είναι οι μεγάλες κυρίες της Τζαζ: Έλλα Φιτζέραλντ, η Μπίλυ Χολιντέυ, η Σάρα Βων και η πιο μοντέρνα Σάκα Καν. Εκεί όμως που “γράφουν” η Έμμα και η μπάντα, πέρα από τον ευρύτερο jazz-blues ορίζοντα, είναι τα προπολεμικά New Orleans ιδιώματα και το swing. Το ρυθμικό χορευτικό-δυναμικό στοιχείο και οι αξέχαστες επιτυχίες του ΄50 – ΄60 είναι ένα χαρακτηριστικό του ύφους. Με λίγη έμφαση στις μπαλάντες και πάρα πολύ στο ” uptempo” πρόγραμμα, η ομάδα χτίζει έναν feelgood φοβερά ευχάριστο ήχο που δυναμώνει όσο περνάει ή ώρα, η πιο απλά η χαρά της μουσικής.

Προ πάντων ο ακροατής ας προσέξει την Έμμα. Την πρωτογνωρίσαμε στο τηλεοπτικό RISING STAR, την ακούσαμε στο JazzPoint και μας γοήτευσε και επαναλαμβάνουμε με νέο πρόγραμμα.

Έμμα Γαλανάκη τραγούδι, φωνητικά
Dida Rakotoarison μπάσο
Πάνος Γεωργακόπουλος τύμπανα, ντραμς
Δημήτρης Καλαμαράς κιθάρες

Ώρα έναρξης: 22:30
ΕΙΣΟΔΟΣ 5€
Τηλέφωνο κρατήσεων: 210 3235911

JAZZPOiNT * ΑΚΑΔΗΜΙΑΣ 18 / ΣΥΝΤΑΓΜΑ / ΤΗΛ. 2103235911