rock

Το 1ο Φεστιβάλ Μπίρας Βύρωνα, «The RockFest», είναι γεγονός. Συνδυάζει πλήθος από μπίρες και επιλεγμένη ζωντανή ροκ μουσική και εξελίσσεται στο γεγονός του καλοκαιριού! Θα πραγματοποιηθεί στον πασίγνωστο χώρο-σύμβολο των Θεάτρων Βράχων «Μελίνας Μερκούρη και Άννας Συνοδινού» στον Δήμο Βύρωνα, από Πέμπτη 26, έως και Κυριακή 29 Μαΐου 2016 (Πέμπτη, Παρασκευή και Σάββατο 18:00-24:00 και Κυριακή 12:00-24:00).

Για πρώτη φορά στην Ελλάδα δημιουργείται ένα εντυπωσιακό και τεράστιο Beer Bar (μπάρα μπίρας), με πρόσοψη 50 μέτρα, που θα φιλοξενήσει περισσότερες από 100 μπίρες από όλο τον κόσμο, οι 60 περίπου εξ αυτών σε βαρέλι (draught). Ωστόσο, το Φεστιβάλ «The RockFest» είναι αφιερωμένο στην ελληνική μικροζυθοποιία. Περίπου 15 μικροζυθοποιίες από όλες τις περιοχές της Ελλάδος θα παρουσιάσουν τα προϊόντα τους προς δοκιμή, σε ιδιαίτερα χαμηλές τιμές.

Παράλληλα, θα εμφανιστούν ζωντανά μερικά από τα καλύτερα ελληνικά συγκροτήματα ροκ μουσικής, που θα πλαισιωθούν από γνωστούς ραδιοφωνικούς παραγωγούς του «Μελωδία Fm» και djs. Τα ροκ γκρουπ «The Big Nose Attack», «Mechanimal», «Mr. Highway Band», «Cyanna Mercury», «Tango with Lions», «Wish Upon a Star», «Α Victim of Society», «Ribbons of Euphoria» και «Dustbowl», δομούν το line-up του «The RockFest», που θα ολοκληρωθεί με συναυλία έκπληξη, με γνωστούς Έλληνες τραγουδοποιούς επί σκηνής, την τελευταία ημέρα του φεστιβάλ.
Το συναυλιακό πρόγραμμα είναι αποκλειστική χορηγία της μπίρας ΕΖΑ και της Ελληνικής Ζυθοποιίας Αταλάντης.

Το εισιτήριο του φεστιβάλ κοστίζει 5€ ανά ημέρα. Σε υπερπροσφορά και μόνο με προαγορά από το viva.gr, το εισιτήριο και για τις 4 ημέρες του «The RockFest» κοστίζει μόνο 10€ (έκπτωση 50% με προπώληση) και 12€ στην είσοδο του φεστιβάλ (έκπτωση 40%). Το εισιτήριο αυτό συμμετέχει σε κληρώσεις για διάφορα δώρα και περιλαμβάνει 2 Rock Coins (Rock Coin είναι το ειδικό «νόμισμα» του φεστιβάλ, για την αγορά μπίρας και φαγητού, κοστίζει 1€ έκαστο και διατίθεται από ειδικά σημεία πώλησης εντός χώρου φεστιβάλ, «Rock Coins Shop», για όσους έχουν ήδη επικυρώσει ή αγοράσει το εισιτήριό τους στην είσοδο του «The RockFest»). Στο viva.gr προπωλούνται και ημερήσια εισιτήρια.

Η μπίρα όμως θέλει και το κατάλληλο φαγητό, απαραίτητο και για τις πολύωρες μουσικές παραστάσεις του φεστιβάλ. Στο «The RockFest» προβλέπονται εύγευστες λύσεις για οικονομικό και γρήγορο φαγητό, στα «Beer Street Food bars» του φεστιβαλικού χώρου και επιλεγμένα μενού μπίρας στο «Beer Garden», δίπλα στο μικρό Θέατρο «Άννα Συνοδινού».
Επειδή εκτός από τη ροκ μουσική, με τη μπίρα πάει και το ποδόσφαιρο, ούτε ο τελικός του Champions League θα λείπει από το «The RockFest». Το Σάββατο 28 Μαΐου 2016 οι επισκέπτες, θα έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν τον μεγάλο τελικό με τη συνοδεία μιας παγωμένης μπίρας (ιδανικός συνδυασμός), σε γιγαντοοθόνη, στο θέατρο «Άννα Συνοδινού» (θα τηρηθεί αυστηρή σειρά προτεραιότητας).

Την Κυριακή 29 Μαΐου, στις 18:30-20:30, θα πραγματοποιηθεί σεμινάριο οικιακής παρασκευής μπίρας στο θέατρο, «Άννα Συνοδινού», από το Σύλλογο Ερασιτεχνών Ζυθοποιών Ελλάδος. Εκεί, 12 τυχεροί θα κερδίσουν ολοκληρωμένα πακέτα οικιακής ζυθοποίησης, προσφορά του αποκλειστικού χορηγού οικιακής Ζυθοποίησης Beer & Deli.

Το Φεστιβάλ διοργανώνεται από τη Δημοτική Επιχείρηση Ανάπτυξης Δήμου Βύρωνα, σε συνεργασία με το μη κερδοσκοπικό οργανισμό «Έλληνες Φίλοι της Μπίρας» και τελεί υπό την αιγίδα του Δήμου Βύρωνα και της Περιφέρειας Αττικής. Την εταιρική επικοινωνία έχει αναλάβει η εταιρεία Vinetum, που ανάμεσα σε άλλα διοργανώνει τις εκθέσεις «Ζυθογνωσία», για μπίρα και «Οινόραμα», τη μεγαλύτερη έκθεση του κόσμου για το ελληνικό κρασί, που διεξάγεται από το 1994.

Χορηγοί επικοινωνίας του «The RockFest» – 1ο Φεστιβάλ Μπίρας Βύρωνα είναι ο τηλεοπτικός σταθμός Mad, οι ραδιοφωνικοί σταθμοί Mελωδία 99.2, Redfm 96.3 και Sport 24 radio, η Εφημερίδα των Συντακτών και οι ιστοσελίδες sport24.gr, oneman.gr και propaganda.gr.

Υποστηρικτές του 1ου Φεστιβάλ Μπίρας Βύρωνα είναι η έκθεση “Ζυθογνωσία”, το “Beer & Deli”, ο “Beer Catalog” και το “Catering ΝΕΟΝ CLUB”.

Το μουσικό πρόγραμμα:

– Πέμπτη 26 Μαϊου 2016
Ribbons of Euphoria
Mr. Highway Band
Wish Upon A Star

– Παρασκευή 27 Μαϊου 2016
Dustbowl
Cyanna Mercury
The Big Nose Attack

– Σάββατο 28 Μαϊου 2016
Tango With Lions
A Victim of Society
Mechanimal

– Κυριακή 29 Μαϊου 2016
ΤΒΑ

Aνά ημέρα, ένας rock dj θα πλαισιώνει τα συγκροτήματα στο θεματικό μουσικό κλίμα κάθε ημέρας