Της Άννας Παχή

(Spoiler Alert)

Τα ’δαμε και τα χαΐρια των ανδρών. Ο Ρόμπερτ Μπαράθηον την πάτησε από τη σύζυγο (που ξέκανε επίσης τον Τζον Άρρυν). Τα αδέρφια Στάνις και Ρένλυ Μπαράθηον στο ξεκατίνιασμά τους για το Σιδερένιο Θρόνο συνάντησαν αμφότεροι το Δημιουργό τους. Ο Νεντ Σταρκ, έφαγε το κεφάλι του καθώς δεν ήταν ικανός να φερθεί λίγο διπλωματικά (Αχ, Νεντ, ακόμα σε κλαίω). Ο Ρομπ Σταρκ αθέτησε το λόγο του και πνίγηκε στο ίδιο του το αίμα. Ο Θίον Γκρέϋτζοϋ βρήκε μοίρα χειρότερη από το θάνατο. Ο Τάϊγουιν Λάννιστερ σφαγιάστηκε στο μέρος που κι ο Βασιλιάς πάει μόνος. Ο Τζέϊμι έχασε το χέρι του, άσε που ως Βασιλική Φρουρά δε μπορεί να διεκδικήσει τίποτα. Ο Βισέρυς Ταργκάρυεν έγινε ψητός από τον Καλ Ντρόγκο, που κι αυτός πέθανε από μια ταπεινή μόλυνση.  Ο Ράμσεϋ Μπόλτον φαγώθηκε από τα σκυλιά του. Πιάνετε το νόημα…

Εν αναμονή του έβδομου κύκλου, οι γυναίκες αναλαμβάνουν πλέον φανερή δράση. Ακόμα και η Σάνσα η Μαλακομαγνήτρα, έδωσε τη νίκη στον Τζόν Σνόου στη Μάχη των Μπάσταρδων.

Ολένα Ταϋρέλ

Η πάντα δραστήρια και δολοπλόκα γραία, μη έχοντας τίποτε άλλο να χάσει, αποφασίζει να εκδικηθεί τη Σέρσεϋ Λάννιστερ που ξέκανε το σύνολο του Οίκου Ταϋρέλ. Ο παλιός είναι αλλιώς και ο απελπισμένος δεν υπολογίζει τίποτα. Έχοντας ήδη στο ενεργητικό της τη δηλητηρίαση του Τζόφρυ Μπαράθηον, θεωρώ πως η εκδίκησή της θα είναι τουλάχιστον αριστοτεχνική.

Ελλάρια Σαντ

Είδε τον αγαπημένο της Όμπεριν να πεθαίνει από το σπαθί του Γκρέγκος Κλιγκέην. Αηδιασμένη από  την ουδέτερη στάση του Ντόραν, ηγέτη του Ντορν, τον σκοτώνει με συνοπτικές διαδικασίες, αναλαμβάνει την ηγεσία και συμμαχεί με την Ολένα Ταϋρέλ και – μέσω του Βάρυς – την Νταινέρις Ταργκάρυεν. Η δήλωσή της «Το Ντορν δε θα κυβερνηθεί ξανά από αδύναμους άνδρες», αφήνει πολλά ενδεχόμενα ανοιχτά.

Η Κόκκινη Ιέρεια

Διωγμένη – αλλά ζωντανή – από τον Τζον Σνόου, κατευθύνεται στο Νότο. Με εμφάνιση αιώνιας νεότητας, δυνατότητα να γεννά σκιές που σκοτώνουν και να ανασταίνει νεκρούς άμα λάχει, το μέλλον της είναι αβέβαιο αλλά σίγουρα ενδιαφέρον.

Λυάννα Μόρμοντ

Η πιτσιρίκα με τη γλώσσα που τσακίζει κόκκαλα, είναι εκείνη που επιβάλλει την εξουσία του Τζον Σνόου – «δε με νοιάζει αν είναι μπάσταρδος» – στους σκληροτράχηλους άρχοντες του Βορρά. Πιστή στον Οίκο Σταρκ μέχρι ρανίδος, είναι πολλά υποσχόμενη για το μέλλον.

Γυάρα Γκρέϋτζόϋ

Άφοβη καπετάνισσα, αποφασιστική και ακροβατώντας μεταξύ ανδρικής – γυναικείας φύσης, η Γυάρα συνάπτει συμμαχία με τη Νταινέρις, προκειμένου να αποκτήσει το θρόνο των Σιδερένιων  Νήσων. Ο Θίον είναι απλώς ένα απαραίτητο αξεσουάρ…

Άρυα Σταρκ

Μετά τη θητεία της στο ναό του Απρόσωπου Θεού, η Άρυα έχει επιτέλους τη δυνατότητα να εκδικηθεί όσους έβλαψαν την οικογένειά της. Ξέκανε ήδη τον Ουόλντερ Φρέϋ και τους γιούς του (μια σφαγή που παρακολούθησα με ευχαρίστηση) βάζοντας πλώρη για τους υπόλοιπους. Ζω για τη στιγμή που θα συναντήσει τον Τζον και τη Σάνσα (ελπίζοντας να ρίξει μια σφαλιάρα στη δεύτερη).

Σέρσεϊ Λάνιστερ

Έχασε παιδιά και πατέρα. Έδωσε στον Υψηλό Σπουργίτη τη δυνατότητα να αναληφθεί στους ουρανούς μαζί με το σμήνος του. Ανατίναξε τη Μάρτζερυ Ταϋρέλ που της παραμπήκε στη μύτη, ξέκανε και το Μέγα Μάιστερ, βάζοντας στη θέση του τον υποτακτικό της. Παρέδωσε τη Σέπτα Ουνέλα στον Γκρέγκορ Κλιγκέην για να παίζει. Η Λιονταρίνα του Οίκου Λάνιστερ πληρώνει πάντα τα χρέη της ενώ άρχισε μόλις να βρυχάται. Κατέκτησε το Σιδερένιο Θρόνο και φαίνεται αποφασισμένη να τον κρατήσει για πολύ. Δεν έχει ούτε ένα φίλο και ο μόνος που την αγαπά είναι ο αδερφός της, Τζέιμι. Αρκεί όμως αυτός;

Νταινέρις Ταργκάρυεν

Κοριτσάκι που πουλήθηκε από τον ίδιο της τον αδερφό, η Νταινέρις έγινε Ηγέτιδα. Εμπνέοντας σεβασμό, αγάπη και αφοσίωση, κατάφερε να δημιουργήσει μια αυτοκρατορία από το μηδέν, παρέα με τους δράκους της. Βρίσκεται ήδη στο δρόμο για το Γουέστερος, αγέρωχη, άκαφτη κι αποφασισμένη, έχοντας συσπειρώσει Άσπιλους, Δεύτερους Γιους, Ντοθράκι, τον Βάρυς, τον Μπάρισταν Σέλμυ και φυσικά, τον Τύριον. Αναρωτιέμαι αν το Γουέστερος είναι έτοιμο να την υποδεχθεί…

Μια εβδομάδα ακόμη…