Κυκλοφορεί σε όλα τα βιβλιοπωλεία από τις 3.11.23 το βιβλίο των Παναγιώτη Κουτσομπόγερα και Γιάννη Σίννη “ «Rock + Χημεία (Η επιστήμη της Χημείας στη Rock μουσική)»

 

Σε αυτό το βιβλίο η επιστήμη της Χημείας και η Rock μουσική αγκαλιάζονται σε ένα δημιουργικό συναπάντημα μέσα από 29 τραγούδια, το περιεχόμενο των οποίων αποτυπώνεται μέσα από τους τίτλους και τους στίχους αυτών.

Άραγε τι κοινό μπορεί να έχουν ο Nick Cave, οι Nirvana, οι Mc Garrigle Sisters και οι Ramones, πέρα από αληθινή έκφραση συναισθημάτων διαμέσου της μουσικής τους; Είναι προφανές ότι για τους στίχους όλων των τραγουδιών δεν υπάρχει μόνο μια ερμηνεία για το νόημα τους, αφού ο δημιουργός τους, στην πλειοψηφία των περιπτώσεων, επιτρέπει διαφορετική και προσωπική προσέγγιση από τον καθένα μας.

Στο παρόν βιβλίο μπορεί κανείς παράλληλα με την ανάγνωση ν’ ακούει ταυτόχρονα (Qr code) και το τραγούδι που αναλύεται, με σκοπό την πιο άμεση και διαδραστική προσέγγιση του αναγνώστη, με ταυτόχρονη μετατροπή του και σε ακροατή. Έχει γίνει προσπάθεια να ενσωματωθούν, όσο το δυνατό περισσότερα και διαφορετικά είδη της rock μουσικής και με το μεγαλύτερο επιστημονικό πεδίο.

Δεν είναι πάντα απαραίτητο να δίνεται σημασία στις σημειώσεις που αφορούν το επιστημονικό / γνωστικό κομμάτι. Δεν είναι απαραίτητο κάποιος να ξέρει τον χημικό τύπο της ζάχαρης, για να του αρέσουν οι Def Leppard!

Η ερμηνεία του για το τι συμβολίζει κάθε τραγούδι είναι καλύτερα να προέλθει από τον αναγνώστη. Αυτός θα δώσει τη δική του ερμηνεία, γιατί τελικά αυτό είναι που μετράει.

ΔΕΙΓΜΑ ΒΙΒΛΙΟΥ

https://issuu.com/home/published/rock_xhmeia_5-23/embed

https://idiepeia.gr/catalog/rock-rock

 

www.idiepeia.gr

(αγορά βιβλίου σε όλα τα βιβλιοπωλεία και

από το e-shop μας με δωρεάν αποστολή κούριερ)

info@idiepeia.gr

(περισσότερες λεπτομέρειες)

210.29.32.556

(τηλεφωνικές παραγγελίες με δωρεάν αποστολή κούριερ)

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚO ΣΥΓΓΡΑΦΕΩΝ

Ο Παναγιώτης Κουτσομπόγερας γεννήθηκε το 1976 στην Αθήνα.

Το 2000 έλαβε πτυχίο από το Τμήμα Χημείας του Πανεπιστημίου Πατρών καθώς και πτυχίο ειδίκευσης στην Οινολογία ενώ το 2001 έλαβε το Μεταπτυχιακό Δίπλωμα (MSc) στη Βιοτεχνολογία Τροφίμων από το Πανεπιστήμιο του Ulster (Μεγάλη Βρετανία). Το 2007 έλαβε το Διδακτορικό Δίπλωμα (PhD) στο τμήμα Χημείας (Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών) στη Βιοχημεία / Χημεία Τροφίμων.

Μένει στη Σαντορίνη και εργάζεται ως καθηγητής στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση. Είναι συγγραφέας βιβλίων Χημείας, ενώ παράλληλα είναι υπεύθυνος ποιοτικού ελέγχου / R&D της ζυθοποιίας Ftelos Brewery στη Σαντορίνη.

Είναι παντρεμένος με την υπέροχη Γεωργία Κιαμηλίδου, έχουν μαζί δύο ακόμα πιο υπέροχα παιδιά, τον Λευτέρη και τον Δημήτρη.

 

Ο Γιάννης Σίννης είναι απόφοιτος του Παντείου Πανεπιστημίου (τμήμα Δημόσιας Διοίκησης), κιθαρίστας, συνθέτης και στιχουργός σε ελληνικές -ανεξάρτητες- ροκ μπάντες και δισκοθέτης σε μπαρ της Αθήνας.

Παράλληλα, έχει αποφοιτήσει από το ΙΕΚ ΑΚΜΗ (τμήμα ραδ/κών παραγωγών) ενώ είναι κάτοχος πιστοποίησης Global Cert – Ιστορία ελληνικής και ξένης μουσικής (Παν/μιο Πειραιά).

Έχει υπάρξει διοργανωτής συναυλιών και ραδιοφωνικός παραγωγός. Από το 2016 επιμελείται το σεμινάριο στιχουργικής στη σχολή δημιουργικής γραφής Tabula Rasa.

Ήταν παραγωγός της ετήσιας εκδήλωσης “The Live tribute to Gary Moore” στο Κύτταρο, με καλεσμένους τους Chris Tsangarides (Υποψήφιος για βραβείο Grammy) και Vic Martin (Eurythmics, Gary Moore band). Εργάζεται στο τμήμα marketing του ΑΟΝΣ ΜΙΛΩΝ.

Στίχους του έχουν ερμηνεύσει: Βασίλης Σκουλάς, Βασίλης Καρράς, Θέμης Αδαμαντίδης, Αλέξης Παρχαρίδης, Γιάννης Πλούταρχος, Κωστας Καραφώτης, Καίτη Γαρμπή, Θωμαή Απέργη, Μέλισσες, Βαγγέλης Κονιτόπουλος, Λάμπρος Καρελάς κ.ά.

Έχει εκδώσει τρεις ποιητικές συλλογές:
° Απ’ την ψυχή στο χαρτί (Όστρια, 2018)
° Αφιέρωση (Oσελότος, 2019)
° Λειμώνες (Oσελότος, 2021)

Είναι πατέρας δύο καταπληκτικών παιδιών.