Η Ομάδα Χορευτές παρουσιάζει το GRAVITY

Χορογραφία: Αλίκη Καζούρη

Το δεύτερο μέρος της τριλογίας για τον άνθρωπο και τις θεμελιώδεις αρχές της κίνησης έρχεται

ΘΕΑΤΡΟ ΤΟΠΟΣ ΑΛΛΟΥ

18, 19 & 21, 22 Μαΐου 2024 στις 21:00

Το «GRAVITY», το δεύτερο μέρος μιας τριλογίας για τον άνθρωπο και τις θεμελιώδεις αρχές της κίνησης από την oμάδα «Χορευτές» σε χορογραφία Αλίκης Καζούρη έρχεται για 6 παραστάσεις στο Θέατρο Τόπος Αλλού (Κεφαλληνίας 17 & Κυκλάδων Κυψέλη), από 16 – 22 Μαΐου 2024 στις 21:00.

Όπως και το «DISTORTION», το πρώτο μέρος της τριλογίας που παρουσιάστηκε το 2022, το «GRAVITY» επιχειρεί σαν ένας άλλος “τυφλός ωρολογοποιός” να ψηλαφίσει μηχανισμούς. Μηχανισμούς της φύσης, του πολιτισμού, αλλά και της ίδιας της ύπαρξης του ανθρώπου.

Τους χρησιμοποιεί δραματουργικά, μέσα από συμβολισμούς και συγκρούσεις και στοχάζεται πάνω στην ανθρώπινη κατάσταση. Υπενθυμίζει πως η ίδια δύναμη που έλκει τον άνθρωπο, είτε με στοργή, είτε με βία, (στην επιφάνεια της γης;) δημιουργεί διάφορα πεδία επιρροής που αλλάζουν τους συσχετισμούς με άλλα όντα και αντικείμενα, τείνει να τον αγκαλιάσει, να τον ρουφήξει και να τον χρησιμοποιήσει ως λίπασμα για την αναγέννησή της.

Το «GRAVITY» καταθέτει μια κανονιστική πρόταση, μια “νομοθετική ρύθμιση” σαν προσπάθεια αναστοχασμού πάνω στην έννοια του βάρους, της ευθύνης και της επαναφοράς μιας ισορροπίας. Μιας ισορροπίας των σχέσεων μεταξύ των ανθρώπων, αλλά και ανάμεσα στην φύση και τον άνθρωπο. Μιας ισορροπίας που χάνεται κάθε στιγμή που ο εφευρέτης της ομορφιάς γίνεται ο καταπατητής της.

Η ταυτότητα της παράστασης

«GRAVITY»

Είδος: χορός

Διάρκεια: 60 λεπτά

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ

Χορογραφία: Αλίκη Καζούρη

Σύλληψη – Μουσική Σύνθεση: Στάθης Ιωάννου

Δραματουργική Επεξεργασία: Μαριτίνα Πάσσαρη, Μάκης Φάρος

Σκηνοθεσία-Video: Μάκης Φάρος

Σκηνικά Κοστούμια: Ευδοκία Βεροπούλου

Φωτισμοί: Τάσος Παλαιορούτας

Φωτογραφίες: Γιώργος Βουτσινάς, Ελένη Κανάκη

Επικοινωνία: Ράνια Παπαδοπούλου

Παραγωγή: Εταιρεία Ορχηστικής Τέχνης Χορευτές

Χορεύουν: Άγγελος Αντωνάκος, Νίκος Γονίδης, Ελεάννα Ζώη, Νίκος Καλύβας, Λουκία Κονιδάρη, Ηλιάνα Παρασκευοπούλου, Μαρία Φουντούλη

Η παράσταση πραγματοποιείται με την οικονομική υποστήριξη του Υπουργείου Πολιτισμού.

Ημέρες και ώρες παραστάσεων:

18, 19 & 21, 22 Μαΐου 2024 στις 21:00

Εισιτήρια:

15€ (κανονικό), 12€ (μειωμένο), 8€ (ανέργων)

Προπώληση εισιτηρίων: https://www.more.com/dance/gravity-omada-xoreutes/