Την Hindi Zahra την γνωρίσαμε το 2010, όταν κυκλοφόρησε το πρώτο της album, “Handmade”, που “άνοιγε” με την μεγαλύτερη της επιτυχία το Beautiful Tango.Η Hindi έχει την τύχει να “πατάει” σε δύο πολιτιστικά υπερωκεάνια. Το Βορειοαφρικάνικο και το Γαλλικό, μιάς και γεννήθηκε στο Μαρόκο απο ντόπια μητέρα και Γάλλο στρατιώτη πατέρα.

Αν τολμούσαμε να περιγράψουμε την μουσική της θα λέγαμε πως πρόκειται για τραγούδια που η ρυθμική τους βάση έχει έντονες ethnic επιρροές, ενώ οι μελωδίες της είναι δυτικότροπες.

Την αποκάλεσαν, “Patti Smith της Β. Αφρικής” και το 2ο album της“Handmade” (κυκλοφόρησε το 2015), περιγράφηκε σαν “blues της ερήμου με Αφρο-Αμερικάνικες επιρροές”.

Η Hindi Zahra, αποτελεί μια πολύ ξεχωριστή περίπτωση! Όχι μόνο τραγουδάει, αλλά επίσης, γράφει, ενορχηστρώνει και κάνει η ίδια την παραγωγή των δίσκων της.

Με τα δικά της λόγια, η μουσική: “είναι σαν ένα παζλ. Γράφω στίχους, ηχογραφώ τα κρουστά, προσθέτω τις κιθάρες και τότε εμφανίζεται η μελωδία. Όταν οι κιθάρες αποκαλύπτουν την μελωδία, είναι η ώρα των στίχων που έχω γράψει, ίσως τέσσερεις προτάσεις. Είναι η στιγμή που η μελωδία αρχίζει να λέει την ιστορία του τραγουδιού.”

Τα κομάτια του παζλ περιλαμβάνουν τις Βερβερικές ρίζες της HZ, την μουσική της Βραζιλίας, του Πράσινου Ακρωτηρίου, της Ινδίας και του Ιραν. Όλα τα μουσικά είδη οσμώνονται, όπως ακριβώς το Μαρόκο αποτελεί το σταυροδρόμι τόσων πολιτισμών.

Όλα ξεκινούν με τον ρυθμό. “Είναι σαν την καμήλα, αυτό το πανέμορφο ζώο,” λέει γελώντας η HZ. “Εχει τον δικό της ρυθμό, αλλά ο ρυθμός της είναι γεμάτος δύναμη. Αυτόν τον ρυθμό έψαχνα. Έχω εμμονή με τα κρουστά. Ακούω έναν ρυθμό απο το Πράσινο Ακρωτήρι και αμέσως θέλω να το ακούσω στον παραδοσιακό λαικό ήχο του Μαρόκο. Ακούω τους Animal Collective, τον José González, hip-hop, τους Tinariwen. Είμαι επίσης φαν της Θιβετιανής μουσικής.”

Η ζωή της HZ είναι ενα ταξίδι. Εκτός απο την μουσική, ασχολείται με την ζωγραφική και έχει “παίξει” στην ταινία του Fatih Akin’s The Cut (Η Μαχαιριά) και του Tala Hadid’s Itar el-layl (The Narrow Frame of Midnight).

Η εμφάνιση της Hindi Zahra στο Παλλάς, θα είναι η πρώτη μπροστά στο Αθηναικό κοινό και το πλήρες συγκρότημα που θα δούμε στις 3 Μαρτίου 2017 αποτελείται απο:

Hindi Zahra: φωνή�Jerome Plasseraud: κιθάρες
Paul Salvagnac: κιθάρες�David Dupuis: πλήκτρα και πνευστά
Jeff Hallam: μπάσο�Raphael Seguinier: ντραμς�Ze Luis Nascimento: κρουστά