Οι EncArdia με τον Ηλία Λογοθέτη και τον Κώστα Θωμαΐδη θα είναι μαζί μας στο Half Note τις Τετάρτες 2 & 9 Μαΐου σε ένα πρόγραμμα αφιερωμένο στην ελευθερία… 50 χρόνια από τον Μάη του 68′ !

Οι encardia μαζί με τον ΚΩΣΤΑ ΘΩΜΑΪΔΗ και τον ΗΛΙΑ ΛΟΓΟΘΕΤΗ σε ένα πρόγραμμα για τους κοινωνικούς και προσωπικούς αγώνες για την ελευθερία.
Οι encardia μας προτείνουν μία απίστευτη διαδρομή στο χωροχρόνο μέσα από τραγούδια της Ελληνικής, της Ιταλικής αντίστασης και της λευτεριάς αλλά και ιδιαίτερες στιγμές του Μίκη Θεοδωράκη, του Μάνου Χατζιδάκι και του Ιάκωβου Καμπανέλλη, καθώς νοητά και μελωδικά συναντιούνται με τον Nino Rota και τις ταραντέλες του μεσοπολέμου στον Ιταλικό Νότο..

…… για τους encardia
Οι EncArdia, η ιδιότυπη και απόλυτα ελκυστική αυτή μουσική κολεκτίβα, αποτελούν την εποχή αυτή ένα από τα πλέον προβεβλημένα και καταξιωμένα στη χώρα και διεθνώς Ελληνικά σχήματα της World μουσικής.
Προσηλωμένοι στην πλούσια παραδοσιακή και γεμάτη ενέργεια μουσική της Κάτω Ιταλίας, με τον πειστικό τους τρόπο έκφρασης και απόδοσης της μουσικής, μας ταξιδεύουν μουσικά στα απόμακρα χωριά της Καλαβρίας, στις όμορφες περιοχές του Salento και σ’όλα εκείνα τα μέρη που μιλούν ακόμη Γκρεκάνικα κι άλλες τοπικές διαλέκτους. Κύριο χαρακτηριστικό του σχήματος η σχέση που αναπτύσσουν με το εκάστοτε κοινό των συναυλιών τους.
ΚΩΣΤΑΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΑΤΟΣ : tamporello, βιολί, μαντολίνο, φωνή
ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ :Ακορντεόν, Φωνή
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΤΣΕΚΟΥΡΑΣ : Κόντρα Μπάσο, Φωνή
ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΟΝΤΑΞΑΚΗΣ: κιθάρα, Φωνή
ΝΑΤΑΛΙΑ ΚΩΤΣΑΝΗ: Φωνή
SPECIAL GUEST: Κώστας Θωμαϊδης
Ηλίας Λογοθέτης