Οι Εncardia επιστρέφουν στην μουσική σκηνή του Ορφέα, στην Φωκίωνος Νέγρη για δύο μόνο εμφανίσεις την Παρασκευή 6 και το Σάββατο 7 Μαΐου.

Τραγουδούν όπως παλιά κι όπως τους αγαπήσαμε.

Μας θυμίζουν βήματα ενός χορού που ίσως ξεχάσαμε.

Μας λένε νέα τραγούδια που ίσως δεν ξέρουμε.

Μας αποκαλύπτουν νέα και παλιά μυστικά της Άνοιξης.

 

Παρασκευή 6 και Σάββατο 7 Μαΐου

Μουσική σκηνή Ορφέας

Τηλέφωνο κρατήσεων: 21 0866 8544, 6939187511

Φωκίωνος Νέγρη 25, Αθήνα

Έναρξη: 21.00

Τιμή εισόδου: 10 Ευρώ

 

Λίγα λόγια για τους Encardia

Οι Encardia είναι ένα ελληνικό συγκρότημα που εμπνέεται, δημιουργεί και παρουσιάζει μουσικές και τραγούδια μέσα από την πλούσια μουσική παράδοση της Κάτω Ιταλίας αλλά και της ευρύτερης περιοχής της Μεσογείου.

Ιδρύθηκαν το 2004 και μέχρι τώρα έχουν πραγματοποιήσει περισσότερες από 2500 ζωντανές εμφανίσεις σ’ όλη την Ελλάδα, Ιταλία, Νότια Γαλλία, Γερμανία, Αλγερία, Ελβετία και Κύπρο. Έχουν εκδώσει μέχρι τώρα έξι δίσκους που απέσπασαν τις καλύτερες κριτικές, ενώ ιδιαίτερα έχει σχολιαστεί η μοναδική σχέση που έχουν με το κοινό όταν βρίσκονται στη σκηνή. Έχουν συνεργαστεί και δισκογραφικά αλλά και σε ζωντανές εμφανίσεις με τους πιο σημαντικούς εκπροσώπους της κατωιταλικής μουσικής και με Έλληνες καλλιτέχνες όπως οι  Διονύσης Σαββόπουλος, Νίκος Πορτοκάλογλου, Φοίβος Δεληβοριάς, Γιώργος Νταλάρας, Κώστας Θωμαΐδης, Βασίλης Λέκκας, Αργύρης Μπακιρτζής, Χρήστος Τσιαμούλης, Αλκίνοος Ιωαννίδης, Nίκος Ξυδάκης και πολλούς άλλους.

Tον Αύγουστο του 2008 παρουσιάστηκαν μαζί με το Βετεράνο Giovanni Avantaggiato μπροστά σε 120.000 θεατές, στο πλαίσιο του κορυφαίου και μοναδικού στo είδος του φεστιβάλ “La Notte Della Taranta” στην Κάτω Ιταλία.  Το Μάρτιο 2012 η ταινία του Άγγελου Κοβότσου με τον τίτλο “Encardia, η Πέτρα που Χορεύει” απέσπασε το βραβείο κοινού στο 14ο φεστιβάλ ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης. Τον Μάρτιο του 2013 και τον Φεβρουάριο 2014 ανέβασαν την μουσικοχορευτική παράσταση «Γυναίκες της Πέτρας» στο Μέγαρο Θεσσαλονίκης και στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών αντίστοιχα, μαζί με το πολυφωνικό σύνολο «Πλειάδες» και απέσπασαν διθυραμβικές κριτικές. Το χειμώνα του 2016 παρουσίασαν στο Αθηναϊκό κοινό τη μουσικοθεατρική παράσταση «I Emigranti» (Θέατρο Faust) η οποία θεωρήθηκε εξαιρετικά επιτυχημένη και επίκαιρη. Μέχρι τώρα εμφανίζονται ανελλιπώς σε μουσικές σκηνές και φεστιβάλ σε όλη την Ελλάδα ενώ το χειμώνα του 2019 παρουσίασαν στο αθηναϊκό κοινό τη μουσική παράσταση «Per la Liberta» με τον Κώστα Θωμαΐδη, τον Ηλία Λογοθέτη και τη Μαρία Ζαχαρή. Τον Αύγουστο του 2020 παρουσίασαν σε περιοδεία σε νησιά του Αιγαίου την πρωτότυπη μουσικοχορευτική παράσταση σε συνεργασία με την Ε.Λ.Σ. στο πλαίσιο του προγράμματος «Όλη η Ελλάδα ένας Πολιτισμός» του υπουργείου πολιτισμού ενώ το καλοκαίρι του 2021 παρουσιάστηκε για πρώτη φορά το των Encardia «Η σονάτα του Σεληνόφωτος» βασισμένο στο γνωστό κείμενο του Γιάννη Ρίτσου.