Η KOMPANÍA είναι ένα μουσικό σχήμα που αγαπάει να παίζει ρεμπέτικα και σμυρνέικα τραγούδια! Σχηματίστηκε επίσημα στο τέλος του 2011, παρ’ όλο που τα αρχικά μέλη της έπαιζαν μαζί ήδη για αρκετά χρόνια!

Αυτά τα έξι χρόνια, η KOMPANÍA πραγματοποιεί συνεχή tour σε πολλές Ευρωπαϊκές πόλεις της Ολλανδίας, Γερμανίας, Αυστρίας, Βελγίου, Ελβετίας, Γαλλίας, Σουηδίας, Κύπρου ενώ εμφανίστηκε σε πολύ σημαντικούς χώρους της Ελλάδας, όπως το Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, το Θέατρο Badminton, το Γυάλινο Μουσικό Θέατρο και αλλού, σε συνεργασία και με άλλους σπουδαίους καλλιτέχνες όπως οι Βασίλης Λέκκας, Ημισκούμπρια, Νίκος Ζιώγαλας, Ηλίας Καρελλάς κ.α.

Εμφανίζεται συχνά στις μεγαλύτερες ραδιοφωνικές και τηλεοπτικές εκπομπές της Ελλάδας αλλά και στο εξωτερικό, καθώς και σε διεθνή μουσικά ντοκυμαντέρ, όπως αυτό που έγινε για την Φιλαρμονική του Βερολίνου, σχετικά με την Αθήνα και τη μουσική της, με ξεναγούς την KOMPANÍA και τον σολίστ Λεωνίδα Καβάκο.

Δισκογραφικά, η KOMPANÍA έχει παρουσιάσει τρία άλμπουμ. Την άνοιξη του 2012 πραγματοποιήθηκε το πρώτο tour σε Ολλανδία και Βέλγιο, όπου και ηχογραφήθηκε ο πρώτος ζωντανός δίσκος με τίτλο «KOMPANÍA live!». Εκτός από τις εξαιρετικές κριτικές διεθνών περιοδικών, αυτός ο δίσκος έφτασε και στο Νο5 των Ευρωπαϊκών charts (World Music Charts of Europe – wmce.de) τον Φεβρουάριο του 2013. Ακολούθησε ένα δεύτερο άλμπουμ, με τον τίτλο «Round trip / Μετ’ επιστροφής», επίσης σε Ολλανδική παραγωγή, ηχογραφημένο εξ’ ολοκλήρου σε στούντιο στο Γκεντ της Ολλανδίας. Και αυτό επίσης διακρίθηκε στο WMCE φτάνοντας μέχρι το Νο7 (Ιανουάριος 2014) και πήρε επίσης σπουδαίες κριτικές, από σημαντικά μουσικά websites και περιοδικά όπως το “fRoots” κ.α.
Ο πιο πρόσφατος δίσκος της μπάντας με τον τίτλο «Κρίση / Crisis» ηχογραφήθηκε στο Γκέτεμποργκ της Σουηδίας, στα στούντιο της παραγωγού εταιρίας Nobel Records. Κι αυτός βρέθηκε στις κορυφαίες επιλογές του WMCE για το έτος 2017.

Η ορχήστρα σήμερα, με δύο καινούργια μέλη στη σύνθεσή της:
Σωτήρης Παπατραγιάννης: τραγούδι, μπαγλαμά
Ιουλία Καραπατάκη: τραγούδι, κρουστά
Νίκος Πρωτόπαπας: κιθάρα, φωνητικά
Θοδωρής Πετρόπουλος: μπουζούκι, φωνητικά
Δημήτρης Γκίνης: ακορντεόν