Ποιοι είναι οι Μαχητές του Ντάο

Ήρθε η ώρα να τους γνωρίσετε! Καλά, μην φανταστείτε, δεν είναι και τόσοι πολλοί! Μόνο ο Του και η αδερφή του η Ντι, παρέα με τον παππού τους, Σίφου. Αλλά πιστεύουν πως υπάρχουν και άλλοι εκεί έξω, μια ολόκληρη φρουρά. Τι κάνουν; Προστατεύουν τη σημαντικότερη Αυτοκράτειρα, τη Γη ολόκληρη.

Ο Του και η Ντι είναι παιδιά που πάνε σε ένα διαφορετικό σχολείο. Το σχολείο τους είναι στη σοφίτα του σπιτιού τους, και εκεί ο παππούς τους τους μαθαίνει πώς να γίνουν μαχητές και να υπερασπίζονται την ισορροπία στον πλανήτη. Κάθε Σάββατο τα παιδιά σώζουν τον κόσμο με τον δικό τους μοναδικό τρόπο. Καμιά φορά και τις Κυριακές, γιατί αλήθεια, έχουν μπόλικη δουλειά.

Οι Mαχητές του Ντάο, με μυρωδιά ανατολικής (φιλο)σοφίας, μας εμπνέουν και μας προτείνουν τρόπους με τους οποίους μπορούμε να φέρουμε την αλλαγή. Κυρίως, μας υπενθυμίζουν ότι θα έπρεπε να είμαστε ευγνώμονες για όσα μας προσφέρει η Γη. Μας δείχνουν το φως μέσα μας και πώς με αυτό μπορούμε να φωτίσουμε όλη την πλάση.

Χορέψτε με τη μουσική των μαχητών, δείτε το βιντεοκλίπ,
και γίνετε κι εσείς μέλος της φρουράς!
(σε μουσική και στίχους της Αθηνάς Ανδρεάδη)
Η ΔΥΝΑΜΗ, ΕΣΥ

Η περιβαλλοντολόγος και βραβευμένη με Κρατικό Βραβείο συγγραφέας Ελένη Ανδρεάδη επιστρέφει με τη νέα οικολογική σειρά «Οι Μαχητές του Ντάο» και μάς προσκαλεί να ζήσουμε καλά, με σεβασμό στον εαυτό μας, στους άλλους και στον πλανήτη. Στο πρώτο βιβλίο της σειράς με τίτλο «Υπόθεση Ηλιακό Τσάι» ευαισθητοποιεί τα παιδιά από 5 ετών και πάνω σχετικά με την κλιματική αλλαγή. Ένα ζήτημα που μας αφορά όλους/ες.

Άλλωστε, είναι πια φανερό ότι ο κόσμος μάς χρειάζεται! Δε γίνεται να κλείσουμε τα αυτιά μας στον κόσμο μας, γιατί εδώ ζούμε. Δεν μπορούμε να πάμε αλλού. Έτσι λοιπόν μας έμεινε μόνο μία επιλογή. Ποια; Μα, να γίνουμε Μαχητές του Ντάο στη σοφίτα του παππού Σίφου, φυσικά!

Στο τέλος του βιβλίου υπάρχει παράρτημα με το τραγούδι (και το βιντεοκλίπ) των Μαχητών του Ντάο, γραμμένο ειδικά για τη σειρά από τη διεθνούς φήμης τραγουδοποιό Αθηνά Ανδρεάδη, όπως και παιχνίδια, εκπαιδευτικό υλικό, καθώς και QR code που παραπέμπει σε περισσότερο πλούσιο υλικό δραστηριοτήτων.

Τον Οκτώβριο ζωντανεύουν στο θέατρο Βέμπο οι θρυλικοί Πράκτορες του Πλανήτη. Η θεατρική παράσταση με τίτλο «Πράκτορες του Πλανήτη – Τα τέρατα των θαλασσών» είναι βασισμένη στα βιβλία της επιτυχημένης ομώνυμης σειράς της Ελένης Ανδρεάδη.

Συγγραφέας: Ελένη Ανδρεάδη
Εικονογράφηση: Γιάννης Σκουλούδης
Μουσική: Αθηνά Ανδρεάδη
Εκδόσεις: Μεταίχμιο
Κατηγορία: Εικονογραφημένα βιβλία
Σειρά: Οι Μαχητές του Ντάο
Σελίδες: 80
Ηλικία: Από 5 ετών
Χρόνος έκδοσης: Οκτώβριος 2022
Τιμή: 11 €
Βρείτε το βιβλίο σε όλα τα βιβλιοπωλεία και στην επίσημη σελίδα του εκδοτικού: https://bit.ly/3TEAlMX