Το Μουσείο Κοσμήματος Ηλία Λαλαούνη  παρουσιάζει την νέα περιοδική έκθεση:  

«Ηλίας Λαλαούνης: αναδρομή στην καινοτομία»

“Ilias Lalaounis Legacy: A Retrospective”

 

20 Μαρτίου – 28 Οκτωβρίου  2024

Χώρος Περιοδικών Εκθέσεων ΜΚΗΛ

Συμπληρώνοντας 30 χρόνια λειτουργίας, το Μουσείο Κοσμήματος Ηλία Λαλαούνη διοργανώνει την επετειακή περιοδική έκθεση «Ηλίας Λαλαούνης: αναδρομή στην καινοτομία». Η έκθεση φέρνει στο φως, για πρώτη φορά, υλικό από το Αρχείο του ΜΚΗΛ και το προσωπικό αρχείο του Ηλία Λαλαούνη αναδεικνύοντας την καλλιτεχνική ευφυΐα του ιδρυτή, που μέσα από τις καινοτομίες και την πρωτοπορία του, δημιούργησε μια νέα σχολή χρυσοχόων, επηρεάζοντας την παγκόσμια αργυροχρυσοχοΐα.

Η έκθεση παρουσιάζει ιστορικά άρθρα και αφιερώματα, προσωπικές σημειώσεις, σχέδια και επιστολές του καλλιτέχνη, εργαλεία, πρωτότυπα μοντέλα αντικειμένων και επιλεγμένα μοναδικά κοσμήματα, που φανερώνουν τις άγνωστες πτυχές της 70ετούς καλλιτεχνικής πορείας ενός από τους σημαντικότερους σχεδιαστές κοσμήματος του 20ού αιώνα.

Εστιάζοντας στις καινοτομίες και την εφευρετικότητα του Ηλία Λαλαούνη, μέσα από  ημερομηνίες – σταθμούς, η έκθεση αποτελεί μια αναδρομική επισκόπηση του έργου και της συμβολής του δημιουργού, τόσο στην τέχνη της αργυροχρυσοχοΐας, όσο και την πολιτισμική κληρονομιά της Ελλάδας.

Στο πλαίσιο υλοποίησης του ετήσιου κύκλου σεμιναρίων και εργαστηρίων ΣΠΕΔΟΣ, η έκθεση συνοδεύεται από σειρά παράλληλων εκδηλώσεων, εργαστηρίων, σεμιναρίων διαλέξεων και άλλων ειδικών εκδηλώσεων .

Στα 30 χρόνια λειτουργίας, το ΜΚΗΛ συνεχίζει αδιάλειπτα το έργο του στοχεύοντας στην διαφύλαξη και ανάδειξη της τέχνης του κοσμήματος και των διακοσμητικών τεχνών. Ως ένα διεθνές εκπαιδευτικό κέντρο, το μουσείο βρίσκεται στην υπηρεσία της κοινότητας, υποστηρίζοντας την εκπαίδευση και την έρευνα, προβάλλοντας τον σύγχρονο σχεδιασμό και προασπίζοντας την δημιουργικότητα και την καινοτομία στην καλλιτεχνική παραγωγή του τόπου μας.

 

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ ΕΚΘΕΣΗΣ

Γενική επιμέλεια έκθεσης: Λαλαούνη Ιωάννα

Επιμέλεια επιστημονικού υλικού: Βαφειάδης Βύρων-Γ.

Διοικητική οργάνωση: Μάστορα Ελένη

Επιμέλεια Βιτρινών & Αναρτήσεις Εκθεμάτων: Καραχάλιου Κυριακή, Αγαπάκης Δημήτρης, Αγγελίδης Ισίδωρος, Πιλάλας Δημήτρης

Εκπαιδευτικά Προγράμματα: Βαφειάδης Βύρων-Γ.

Γραφιστικές εφαρμογές / Ψηφιακές εκτυπώσεις: Θύμιος Πρεσβύτης – Θοδωρής Αναγνωστόπουλος

Peak Design

Δημόσιες σχέσεις: Άντζυ Νομικού – Pear Pr

Πρόγραμμα ΣΠΕΔΟΣ 2024: https://www.lalaounis-jewelrymuseum.gr/el/spedos/

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ, ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΟΜΑΔΙΚΩΝ ΕΠΙΣΚΕΨΕΩΝ & ΞΕΝΑΓΗΣΕΙΣ

Μάστορα Ελένη, Βαφειάδης Βύρων-Γ.

+30 210 92 21 044, +30 210 92 39 709

administration@lalaounis-jewelrymuseum.gr

educational@lalaounis-jewelrymuseum.gr

ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ

https://www.lalaounis-jewelrymuseum.gr

SOCIAL MEDIA

Facebook

Instagram

TikTok