Δύο αγγλόφωνες Alternative Rock μπάντες της Αθήνας – οι KAMP και οι Mind Departure – συναντιούνται για πρώτη φορά μαζί στην σκηνή του six d.o.g.s την Κυριακή 22 Ιανουαρίου…

Οι KAMP σχηματίστηκαν το χειμώνα του 2012 στην Αθήνα και αποτελούν το προσωπικό σχήμα του Γιάννη Καμπουρόπουλου (John Kamp), πρώην lead singer των CLOSER. Οι επιρροές της μπάντας κινούνται κυρίως γύρω από το φάσμα των ακουσμάτων του Γιάννη, ενώ «τριγυρνούν» στο χώρο του alternative rock, εμφατίζοντας κυρίως επάνω στη λογική του “band songwriting”.

Τα τραγούδια, βασισμένα επάνω στην χαρακτηριστικά μελωδική ερμηνεία του τραγουδιστή, ποικίλλουν, τόσο θεματικά όσο και μουσικά, δημιουργώντας ένα ιδιότυπο μωσαϊκό, με αρκετά στοιχεία crossover, περιέχοντας ακόμη και grunge ή nu metal συστατικά.

To 2014 κυκλοφόρησε ανεξάρτητα μέσω των iTunes το LP τους, “KAMP:REAPPEAR”, σε παραγωγή του Γιάννη Καμπουρόπουλου. Από το 2015, με νέο line-up, δούλεψαν επάνω σε νέο υλικό το οποίο είχαν παρουσιάσει ζωντανά σε διάφορες μουσικές σκηνές. Ακολούθησε το CD LP τους με τίτλο “KAMP:CLAIRVOYANCE”, πάλι σε παραγωγή του Γιάννη Καμπουρόπουλου. Το album, αρκετά διαφορετικό από το προηγούμενο, κινείται στους ίδιους κανόνες του band songwriting, ωστόσο έχει διαφορετικά και πλέον πολυποίκιλλα στοιχεία μουσικής, καλύπτοντας ένα εύρος απο 70’s rock ballads μέχρι industrial rock ήχους.

Οι KAMP είναι:
John Kamp – lead vocals
Νίκος Κουτσοποδιώτης – guitars
Μιχάλης Ευδαίμων – bass
Αντώνης Δούνιας – drums

Οι Mind Departure είναι ένα τετραμελές αγγλόφωνο Alternative Rock συγκρότημα από την Αθήνα. Σχηματίστηκαν το 2011 και αποτελούνται από τους Δημήτρη Μακρή (φωνητικά), Χρήστο Τσεκουρλούκη (κιθάρα), Κριστιάν Μπακογιάννη (μπάσο) και Βαγγέλη Φαραντάτο (ντραμς).

Η πρώτη τους –ανεξάρτητη- κυκλοφορία ήταν το EP “Mind Departure” τον Ιανουάριο του 2014. Στη συνέχεια, τον Νοέμβριο του 2015 κυκλοφόρησαν με την Phonographic Society Records το πρώτο τους LP “Roots”. Αυτή την περίοδο βρίσκονται στο στάδιο παραγωγής του 2ου δίσκου τους, που αναμένεται να κυκλοφορήσει μέσα στο 2017.

Η μουσική τους έχει έντονα στοιχειά από ρυθμικά και ατμοσφαιρικά delay, γεμάτο ενέργεια rhythm & bass section και φωνητικά με ιδιαίτερες δυναμικές και λυρισμό. Οι στίχοι τους είναι εμπνευσμένοι από προσωπικά βιώματα και κοινωνικές ανησυχίες.