Γράφει ο Σπύρος Πλουμίδης

Δυναμικό παρών στον φετινό διαγωνισμό για την επιλογή του τραγουδιού που θα μας εκπροσωπήσει στην Eurovision δίνει η Κυριακή Δερέμπεη μαζί με τον rapper Κώστα Λάβα. Το τραγούδι που θα μας παρουσιάσουν έχει τίτλο «κόκκινα φεγγάρια» και αποτελεί ένα πάντρεμα της ελληνικής παράδοσης με το μοντέρνο ευρωπαϊκό στοιχείο.

Η ταλαντούχα Κυριακή Δερέμπεη μίλησε στο iart για την συμμετοχή της στην επιλογή του τραγουδιού της Eurovision, τόνισε πως τα «κόκκινα φεγγάρια» αποτελούν έναν ύμνο στην Ελλάδα και τη νησιώτικη κουλτούρα της χώρας, ενώ ευχήθηκε καλή επιτυχία σε όλους τους διαγωνιζόμενους…

«Η ομάδα μου και εγώ είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι που καταθέσαμε το τραγούδι μας στην ΕΡΤ και είμαστε υποψήφιοι στον διαγωνισμό της Eurovision 2018 που θα διεξαχθεί στην Λισαβόνα. Ευχαριστώ την δισκογραφική μου εταιρία Final Touch για την εμπιστοσύνη που μου δείχνει και τον Μίλτο Καρατζά, διότι είναι ιδιαίτερα τιμητικό να είμαι η μοναδική και επίσημη πρόταση της εταιρίας στην ΕΡΤ και να συνυπάρχουμε μουσικά με τον εξαιρετικό Κώστα Μολτσίδη δημιουργώντας ασυνήθιστα για εμένα ηχοχρώματα, μα τόσο όμορφα και ταξιδιάρικα…

Mε το τραγούδι «Κόκκινα φεγγάρια» μια υπέροχη σύνθεση που υμνεί την Ελλάδα και την νησιωτική κουλτούρα της χώρας μας, θα δώσουμε την δική μας νότα μαζί με τον γνωστό rapper Κώστα Lava στο θεσμό. Η μουσική δεν έχει σύνορα και αυτό ελπίζω μέσα απο την παρουσία μας να το περάσουμε ως μήνυμα και στον κόσμο. Εύχομαι μέσα απο την καρδία μου ειλικρινά καλή επιτυχία σε όλους τους συμμετέχοντες διαγωνιζόμενους. Όποιο και να είναι το αποτέλεσμα, ας μας εκπροσωπήσει το καλύτερο τραγούδι, για το καλό της Ελλάδας μας. Με άρωμα παράδοσης ας εκπροσωπήσει ο καλύτερος την Χώρα μας!»

Σπύρος Πλουμίδης

Σπύρος Πλουμίδης

Δημοσιογράφος, τεχνικός υπολογιστών και επεξεργασία εικόνας. Τα κάνω όλα και συμφέρω. Το πώς έμπλεξα με όλα αυτά θα σας γελάσω. Μάλλον από πείσμα. Ακούω από ροκ μέχρι Μάρκο Βαμβακάρη. Όνειρο ζωής ένα σπίτι στο βουνό με θέα τη θάλασσα.

Δείτε επίσης